Новини

Грай і навчайся! Ігри для програмістів

Прокрутити вниз
Опубліковано:

В цій статті ми розглянемо, як можна граючи в ігри освоїти програмування. Ігри для програмістів – це можливість проводити дозвілля з користю. Розробка програм та програмного забезпечення – комплекс заходів, спрямованих на створення різноманітних додатків і ПЗ через написання вихідного коду. Це заняття, яким займається програміст.

Професія програміста є однією з найвище оплачуваних у світі. І, крім того, її можна почати вже в 15-16 років, навіть до закінчення університету. І для тих, хто бажає засвоїти нові технології, створено спеціальні ігри, спрямовані на майбутніх програмістів. З їх допомогою можна здобути базові навички та вміння, необхідні для подальшого розвитку в айті сфері.

Ігровий формат навчання

Гейміфікація стала популярним трендом у сфері освіти. Застосування ігрового формату допомагає дітям краще сприймати інформацію і більше зацікавлює їх у навчальному процесі. Тому ігри для початківців-програмістів розробляються для різних вікових груп і рівнів знань.

Ігри для програмістів відрізняються від звичайних “пригодницьких” або стратегічних ігор. Зазвичай управління героєм відбувається не прямолінійно, а через команди та інструкції. Ігри можуть допомогти легко вивчити різні мови програмування, такі як Java Script, Python, Ruby, C# і т. д.

Ігри для програмістів. До списку найкращих відносяться:

Untrusted:

Це пригода, яка дозволяє вивчити та покращити вміння у мові Java Script. Основна мета полягає у направленні доктора Евала до свободи. Вам потрібно змінювати вихідний код, щоб досягти своєї мети. Гра складається з кількох рівнів, де вам доведеться видаляти стіни, створювати нові виходи тощо.

LightBot:

Ця цікава гра призначена для молодших програмістів. Ви керуєте роботом, щоб увімкнути лампочки на 3D платформі. Складність зростає з кожним рівнем. Щоб успішно пройти гру, вам потрібно не тільки писати цикли, але й робити це з мінімальною кількістю дій.

Code combat:

Це гра, створена групою людей з різних країн, завдяки відкритому коду. Головною метою гри є виконання завдань та розвиток головного героя за допомогою мов програмування. Вибрати можна з двох мов: Java Script та Python. Можливо проходження як індивідуально, так і командою. Поступове збільшення складності від першого до 80-го рівня допоможе вдосконалити всі ваші навички.

Robokode:

Популярна гра, що дає можливість створювати бойові робот-танки. Для цього необхідно прописати код, щоб направити танк виконувати різноманітні завдання. Ця платформа створена для покращення ваших вмінь на таких мовах програмування:Java, Scala та C#. Robokode – це середовище розробки з відкритим кодом, тож кожен може показати свої навички кодерства.

Check OI:

Ця гра розроблена для вдосконалення навичок у Python або JavaScript. Вона має міжнародну аудиторію користувачів, які змагаються за кращі рішення. Check OI призначена для тих, хто володіє основами програмування. Вона складається з різних завдань, які починаються з легких і закінчуються складними.

Ігри для програмістів – це тільки один із методів зацікавити дитину та допомогти їй засвоїти основні аспекти IT професії. Якщо дитина бажає глибше вивчати програмування, існують спеціальні курси. IT школа GoMother пропонує навчання з різних напрямків для дітей різного віку. Наші курси допоможуть поглибити знання Java Script, Python, Unity та інших мов. Більше практичних занять, сучасна технологічна база, та викладачі з великим досвідом – все це сприятиме успішному освоєнню професії програміста вашою дитиною.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!