Новини

Чим зайнятись на літніх канікулах? Опануй нову професію!

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Розробка ботів для Telegram, цифровий дизайн або верстання сайтів не тільки дл ядорослих, але і для підлітків. Літо не тільки час для дітей відпочити від школи, але й можливість отримати нові знання та навіть опанувати нову професію у сфері ІТ.

У цьому матеріалі ми хотіли б розповісти про три цифрові професії, які підлітки можуть опанувати протягом літніх канікул і з 1 вересня знайти віддалену або часткову роботу.

Цифровий дизайнер

Цифрові дизайнери займаються безліччю різних завдань, таких як створення візуальних матеріалів для соціальних мереж, рекламних оголошень, дизайн поліграфічної продукції (флаєри, візитки, футболки й т. д.), ретушування фотографій, розробка дизайну вебсайтів.

Дизайнери використовують різноманітні програми:

Adobe Photoshop – це потужна програма для обробки та редагування графічних зображень. Вона використовується для створення, редагування та оптимізації фотографій, малюнків, ілюстрацій та інших типів графіки. Photoshop має широкий спектр функцій, включаючи ретушування зображень, корекцію кольору, налаштування освітлення, створення графічних ефектів та композицій. Він широко використовується професіоналами у галузі дизайну, фотографії, реклами та мистецтва, а також людьми, які хочуть створити дивовижні графічні роботи на особистому рівні. Тож освоївши Adobe Photoshop можна створювати 3D-об’єкти, анімацію, ретушувати фотографії, планувати дизайн поліграфічної продукції.

Програма Blender – це потужний інструмент для 3D-моделювання, анімації та візуалізації. Вона використовується для створення відеоігор, анімаційних фільмів, спеціальних ефектів, візуалізації архітектурних проєктів та багатьох інших графічних застосувань. Blender є вільним програмним забезпеченням, що означає, що ви можете використовувати його безплатно, змінювати його і поширювати. Завдяки своїм багатим функціональним можливостям та активній спільноті користувачів, Blender є однією з найпопулярніших програм для 3D-моделювання.

Протягом літніх канікул ваша дитина може освоїти основи використання одного з цих редакторів та виконати перші власні проєкти. Цього достатньо, щоб створювати прості візуальні матеріали для соціальних мереж за замовленням або ретушувати фотографії (часто цю послугу замовляють фотографи, яким потрібно швидко обробити велику кількість знімків).

Крім того, ми навчаємо використанню Adobe Photoshop та Blender для дітей віком від 13 до 17 років.

Верстальник вебсайтів

Створення вебсайтів включає кілька етапів, першим з яких є верстка сторінок за дизайн-макетом з використанням HTML/CSS.

HTML – це мова гіпертекстової розмітки. З його допомогою розмічаються основні елементи, що присутні на вебсайті: блоки, зображення, списки та інше.
CSS – це мова стилів сторінки. З його допомогою задаються стилізація сторінки: кольори, шрифти, розташування візуальних компонентів та інше.
Це базові технології, основи яких підліток може освоїти протягом кількох місяців. Верстка вебсайтів є лише початком розробки, але верстальників часто залучають для виконання простих завдань. Після цього більш досвідчені програмісти додають JavaScript-код і “оживляють” сторінку, навчають її реагувати на запити користувачів.

Ми навчаємо ці технології дітей на курсах програмування HTML/CSS, тому деякі наші студенти вже в 12-13 років верстають прості сайти на замовлення.

Розробка Telegram ботів

Розробка ботів для Telegram є популярним інструментом для бізнесу, що використовується для різних цілей, таких як запис клієнтів, отримання контактних даних, збирання замовлень онлайн, надання інформації клієнтам про роботу компаній, надсилання розкладів та інше.

Існують кілька способів створення ботів:
  1. Використання конструкторів. Цей метод не вимагає програмування і дозволяє навіть дітям у віці 9-10 років ознайомитися з логікою роботи ботів та створювати прості алгоритми. Однак конструктори часто є платними, а безоплатні версії обмежені функціоналом.
  2. Програмування на мові Python. Використання Python дозволяє створювати ботів різної складності. Тут немає обмежень, які є у конструкторів, і підліток може написати бот з будь-яким функціоналом.

Вивчити основи програмування ботів на Python можна протягом кількох місяців, і після цього можна почати виконувати роботу фрилансера.

Крім того, Python є простим шляхом у галузі аналізу даних та штучного інтелекту. Освоєння Python дозволить підлітку не лише працювати розробником ботів, а й отримувати вигідні пропозиції щодо працевлаштування.

Ми навчаємо дітей віком від 8 років створювати ботів. Багато наших випускників розпочали роботу у віці 15-16 років і займаються розробкою ботів, а також створюють і інші цікаві проєкти.

Якщо вашій дитині цікаві будь-які з перелічених вище напрямків, вона може безплатно спробувати їх. Ми пропонуємо заняття в у нас в школі на м. Академмістечко, м. Житомирська, м. Борщагівка, а також пропонуємо онлайн навчання! Запишіться на безоплатний перший урок прямо зараз:

  • +380(68)5289271
  • +380(63)1721220.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!