Новини

Хто такий веб-розробник?

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Уроки веб-програмування для дітей: хто такий веб-розробник та як ним стати?

Професія програміста сьогодні дуже актуальна. Сфера IT розвивається дуже швидко, і компаніям у цьому секторі постійно потрібні дедалі більше фахівців. Приходь на уроки веб-програмування для дітей і поговоримо про одну із IT-професій – веб-розробник. Проектування та створення онлайн-проектів найзатребуваніший напрямок серед програмування. Веб-розробка – не нудний процес простого набору тексту, а складний та цікавий творчий політ ідеї, у якому беруть участь фахівці різних рівнів.

Уроки веб-програмування для школярів
Уроки веб-програмування для школярів

Хто ж такий веб-розробник?

Курси веб-розробки для дітей наочно показують, чим займаються ці фахівці. Веб-розробники проектують та створюють інтернет-ресурси.

Такі спеціалісти поділяються на категорії:

  • Frontend (Зовнішній інтерфейс). Frontend-розробник працює із зовнішньою частиною сайту. З тією частиною, яку бачить користувач. Розробник відповідає за адаптацію під мобільні пристрої, роботу скриптів, роботу контактних форм, оформлення зовнішнього вигляду.
  • Backend (Внутрішній інтерфейс). Backend-розробка працює над внутрішніми процесами онлайн-ресурсів. Працює із серверною частиною, розробляє алгоритм пошукового запиту, налагоджує бази даних та інші внутрішні моменти.
  • Fullstack. Цей розробник уміє працювати і Frontend-розробником, та розробляти backend. Fullstack-розробника цінують за широкий спектр знань та навичок.

Веб-розробник завжди знайде роботу. Пропонуємо курси програмування для підлітків, щоб познайомити та зацікавити молодих людей у ​​цій досить преспективній професії.

Наприклад frontend-розробник повинен мати такі навички:

  1. знання CSS, HTML та JavaScript;
  2. вміння раюотати у фреймворках Vue, Angular та подібних;
  3. знати препроцесори CSS;
  4. вміти розробляти unit-тести;
  5. знати та вміти працювати з Grid Layout та Bootstrap;
  6. розуміти пристрій протоколу HTTP;
  7. вміти читати дизайн у Figma.

Веб-розробник – потрібна професія у сфері програмування. Напрямок активно розвивається, а фахівці заробляють добрі гроші. Для того, щоб стати веб-програмістом необхідно бажання, посидючість, знання та навички. Навчитися веб-розробці може кожен!

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!