Новини

Відкривайте для себе варіанти у сфері 3D-дизайну: 8 можливих спрямувань для творчої діяльності

Прокрутити вниз
Опубліковано:

З року в рік збільшується кількість спеціалізацій в галузі ІТ. Складно уявити сферу життя, яку б не вплинув процес інформатизації та комп’ютеризації. Також наростає продуктивність техніки, що надає нові перспективи для діяльності дослідників, інженерів, архітекторів, графічних дизайнерів, розробників та інших фахівців. Виникають дивовижні ігри з неймовірною графікою, на прикладі грального рушія Unity, а візуальні ефекти багатьох фільмів вже майже не відрізняються від реальності. 3D-дизайн – дає змогу створювати тривімірні зображення, що використовуються у різних галузях.

3D-дизайн: чи варто поглиблюватися у вивчення тривимірної графіки?

І як можна надалі застосовувати отримані знання у даній сфері?

Ми пропонуємо 8 пунктів, які спрямують вас у світ 3D-технологій, допоможуть розібратися в їхньому різноманітті та знайти напрям діяльності, який вас зацікавить.

1. Проєктування будівель та споруд.

Сучасні архітектурні шедеври вражають своєю витонченістю. Чому б не відчути себе архітектором і не спробувати створити власний проєкт будинку, апартаментів чи спортивного комплексу? Для створення простих моделей ідеально підійде програма SketchUp. Для більш серйозних завдань рекомендується використовувати ArchiCAD, яка дозволяє створювати реалістичні візуалізації.

2. Дизайн інтер’єру.

Проєктування внутрішнього простору – це справа для дизайнерів. За допомогою сучасних програм можна візуалізувати будь-який об’єкт. Для цих цілей часто використовується 3Ds Max. Створення таких моделей вимагає деталізації та великої кількості часу. Вже сам процес рендерингу (експортування моделі до графічного формату) може забрати декілька годин. Отже, для цієї роботи важлива цілеспрямованість та наявність потужного комп’ютера.

3. Створення тривимірних моделей для фриланс-платформ.

На платформах для фрилансу, таких як Freelance.ua чи Work-zilla.com, зустрічається розмаїття пропозицій щодо створення моделей побутових предметів, меблів, 3D-зображень товарів для онлайн-магазинів та інших проєктів. Вартість за модель може коливатися від 10 до кількох сотень доларів, залежно від складності завдання. Таким чином, ваше захоплення цим напрямком може перетворитися на приємний додатковий заробіток.

4. Створення тривимірних ігор.

Галузь геймдеву перебуває на вершині популярності. Minecraft, Counter Strike, FIFA та інші тривимірні ігри захоплюють мільйони гравців усього світу. Тому чому б не випробувати себе в створенні власної 3D-гри? Для цього корисно використовувати спеціалізовані інструменти розробки, наприклад Unity, а також освоювати мови програмування. Наша школа пропонує безліч мов програмування для вивчення з нуля для дітей та підлітків.

5. Розробка тривимірних анімаційних фільмів.

Компанії, як Pixar, Disney, DreamWorks, вражають неймовірними 3D-мультфільмами. А їх перегляди на вітчизняних YouTube-каналах можуть досягати сотень мільйонів! Існує великий попит на фахівців, що вміють створювати 3D-мультфільми та візуалізації. Роботу над мультфільмами можна проводити в різних програмах, таких як 3D Maya.

6. Створення віртуальних світів для VR-гарнітур.

VR (віртуальна реальність) стає все популярнішою. Майже кожен має можливість спробувати віртуальну реальність, одягнувши спеціальний гарнітур зі звуковими ефектами та рухливим кріслом, що створює враження повного занурення у віртуальний світ. Розробка таких віртуальних світів може стати цікавою справою.

7. Моделювання фізичних явищ.

Якщо вас приваблює вивчення навколишнього світу, експериментування та дослідження природних процесів, то спробуйте створити модель якогось природного явища. Завдяки програмам, наприклад, Blender, можна створювати реалістичні моделі фізичних подій, змінювати їх параметри й спостерігати за результатами. Наприклад, можна моделювати рух морських хвиль, переміщення піску, вибухи тощо.IT школа GoMother має курс з вивчення програми Blender. Втілення ідей у реальність через вражаючий 3D-дизайн під силу кожному.

8. Виготовлення на 3D-принтері.

Нещодавно 3D-принтери, які здатні друкувати об’ємні моделі, здавалися чимось фантастичним. Однак нині існує безліч пропозицій цих пристроїв за досить доступну ціну. Це означає, що ви можете почати створювати власні моделі та друкувати їх дуже просто. Для цього треба створити модель у 3D-програмі, перетворити її в формат, що підтримується пристроєм (зазвичай це STL-файл), та завантажити її до принтера для друку. Таким чином можна виготовляти іграшки, прикраси, підставки для телефонів та багато іншого. Ваша можливість обмежується лише власною уявою!

Отже, існує безліч мотивів для занурення у світ 3D-моделювання. Навчання цього напрямку в IT школі GoMother починається з базових навичок та програм. Згодом вивчення ускладнюється й охоплює професійні програми Blender.

3D-дизайн відкриває безмежні можливості, тож давайте зануримось у світ мистецтва разом!

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!