Новини

Чому програмування варто вивчати з дитинства

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Навички комп’ютерної грамотності в сучасному світі стали необхідністю. А вчені стверджують, що програмування стимулює нейронні зв’язки мозку, розвиває логічне і креативне мислення. Що б вивчити програмування з нуля найкраще підійдуть курси програмування для дітей.

Плюси вивчення програмування:

– Розвиток обчислювального процесу.

Програмування це набір технік для вирішення завдань в комп’ютерних науках, але які можна застосувати в будь-якій сфері. Наприклад, обчислювальна наука допомагає в освіті. Оскільки обчислювальне мислення вчить формулювати проблему, аналізувати її й шукати варіанти вирішення. Програмування — частина обчислювального мислення і найефективніший спосіб його освоїти. Наприклад, перед програмуванням ми аналізуємо і розбиваємо завдання на підзадачі. Програмування конкретизує обчислювальне мислення і може стати інструментом отримання знань.

-Стимуляція креативного мислення

Мітч Резник, керівник дослідницької групи, який розробив мову програмування Scratch, впевнений, що креативність можна підтримувати, підживлювати та стимулювати. За комп’ютером діти споживають інформацію, грають в ігри та тільки малу частину часу придумують і створюють щось своє. Тенденція почала змінюватися з поширенням інструментів програмування для дітей, наприклад Scratch, Alice або Kodu. За допомогою таких інструментів діти вчаться створювати ігри, анімацію, історії та художні елементи. Програмування допомагає підтримувати та стимулювати креативність, відкриває джерела натхнення, щоб висловлювати свої ідеї та розкривати особистість.

– Мотивація навчатися

Що б втілити свою ідею в програмуванні — дитині доводиться розбиратися все глибше в програмуванні. На відміну від іншої навчальної діяльності, дитина сама зацікавлена, щоб розібратися. А результат, наприклад створення власної гри надихає і мотивує вивчати програмування далі.

– Позбавлення від страху помилки

Робота з кодом допомагає вчитися на своїх помилках і не викликає дискомфорт. Дитина може скасувати команду, що б виправити помилку в коді або внести правки. Це також навчить юного програміста аналізувати помилки. Завдяки програмуванню діти перестають боятися помилок.

– Самовираження

Програмування не обмежує політ фантазії дитини, тому можна виразити себе. І показати себе через створення власного проєкту.
Програмування має безліч плюсів. І однозначно необхідно в сучасному світі.
Для вивчення програмування найкраще підійде курс програмування для дітей. Курси IT школи Gomother, дають широкий вибір напрямків в IT сфері, що б освоїти програмування з нуля.
Ми знаходимося в с. Святопетрівське, і в Києві на м. Академмістечко, м. Житомирська.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!