Новини

Як буде проходити НМТ у 2024 році

Прокрутити вниз
Опубліковано:

На НМТ-2024 українські абітурієнти будуть зобов’язані складати чотири предмети: три обов’язкових і один на вибір. Інформацію про це надав заступник міністра освіти й науки України Михайло Винницький під час пресбрифінгу “Вступні випробування у 2024 році: що очікувати”.

У 2024 році випускники також складатимуть мультипредметний тест, оскільки умови воєнного часу ускладнюють формат ЗНО, коли всі учні пишуть один предмет в один день.

Обов’язкові предмети національного мультипредметного тесту

Крім того, Михайло Винницький зазначив, що у 2024 році абітурієнти будуть зобов’язані складати три обов’язкові предмети:

  • українську мову;
  • історію України;
  • математику.

Четвертий предмет абітурієнти вибиратимуть самостійно з таких варіантів: українська література (для філологічних спеціальностей), іноземна мова, біологія, фізика, хімія, географія.

За словами Михайла Винницького, Україна прямує в бік стандартів ЄС, де випускники перевіряються за більшою кількістю предметів. Наприклад, як у Польщі, де існує система “Матури”.

Всі чотири предмети абітурієнти складатимуть в один день. З таким розкладом тестування:

– 60 хвилин на українську мову;
– 60 хвилин на математику;

– перерва тривалістю приблизно 20 хвилин (точний час буде оголошено пізніше);

– 60 хвилин на історію;

– 60 хвилин на предмет на вибір.

Заступник міністра освіти підкреслив, що це дуже велике навантаження на учнів, але вища освіта також вимагає серйозного зусилля, тому обрано формат тестування з чотирьох предметів в один день.

НМТ-2024 за кордоном

Щодо випускників, які планують складати НМТ за кордоном, Тетяна Вакуленко, директорка Українського центру оцінювання якості освіти, повідомила, що ця можливість залишається актуальною. І Україна сподівається на подальшу співпрацю з 23 країнами, де вже існують тимчасові центри тестування.

Натомість вступники з тимчасово окупованих територій та зон бойових дій в Україні матимуть можливість вступати в вищі навчальні заклади за допомогою співбесіди. Оскільки неможливо проводити НМТ або вступні іспити на цих територіях.

У IT школі GoMother ми пропонуємо підготовку до НМТ-2024 на високий бал з будь-якого предмета. Наша команда вчителів готова надати якісну освітню підтримку та інструменти, щоб забезпечити ваш успіх на іспиті. Незалежно від того, який предмет ви оберете, ми впевнені, що наша програма навчання і досвідчені викладачі допоможуть вам досягти бажаного результату. Записуйтесь на безоплатне пробне заняття.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!