Новини

Шкільні лайфхаки: як зробити домашнє завдання без конфліктів

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Новий навчальний рік щойно розпочався, а у багатьох батьків терпіння вже на межі. Домашнє завдання може стати випробуванням для будь-яких батьків. Заставити школяра сісти за уроки та виконати завдання без криків та конфліктів – це завдання, що не вдається всім. Ми зібрали для вас деякі поради, як уникнути сліз і скандалів, коли ваші діти засідають за навчання.

Домашнє завдання без сліз – можливе!

Один із ключових принципів – не тисніть на дитину, щоб вона відразу по приходу зі школи сіла за виконання домашніх завдань. Їй потрібно трохи відпочити та “провітрити голову” перед тим, як узятися до уроків. Прогулянка на свіжому повітрі, перегляд улюбленого мультфільму, спортивні чи творчі гуртки або навіть допомога по дому може допомогти їй розслабитися.

Придумайте ритуал, який буде вказувати, коли настав час для навчання. Це може бути що завгодно. Наприклад, дитина може отримувати щось солодке або можете разом підготовлювати робоче місце. Щодо останнього, не забувайте прибрати всі “зайві” речі, такі як телефони, планшети та ігри, щоб вони не розсіювали увагу дитини.

Важливо намагатися засідати за уроки в один і той же час, щоб це стало звичкою в розкладі дня дитини, так само як і зубна гігієна або застелювання ліжка після сну. Складіть разом з дитиною розклад і допоможіть їй його дотримуватися.

Поясніть своєму школяру, що немає потреби порівнювати свої досягнення в навчанні з досягненнями інших однокласників. Краще оцінювати власний прогрес порівняно з попередніми результатами.

Якщо дитина все одно не розуміє, як виконувати завдання, навіть після того, як ви намагалися їй пояснити декілька разів, не кричіть на неї. Краще зробіть коротку паузу. Ви встигнете заспокоїтися, а дитина зможе краще осмислити отриману інформацію і швидше зрозуміє, що від неї потрібно.

Почніть з найпростіших завдань. Маленькі успіхи можуть стати джерелом мотивації для виконання складніших завдань.

домашнє завдання

Запам’ятайте, що домашні завдання призначені для вашої дитини, а не для вас. Тому, якщо вона прохає про допомогу, не потрібно виконувати завдання за неї. Поясніть, допомагайте розв’язувати аналогічні приклади, але в жодному разі не виконуйте “домашку” за неї. Адже, виконуючи завдання за дитину, ви не розв’язуєте проблему, а лише відкладаєте її вирішення.

Якщо ж домашнє завдання з дитиною призводить до стресу батьків і учня – можна звернутись до фахівців. Репетиторський центр нашої школи підбере вам репетитора в залежності від ваших побажань. Ми маємо гнучкий графік занять та індивідуальний підхід до кожного учня. Уроки проходять онлайн або у нас в офісі на м. Академмістечко.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!