Новини

Інструкція: як встановити Python

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Курси Пайтон у Києві для дітей – зробіть перший крок у світ програмування разом з IT школою GoMother.

Встановлення Python займе всього 10 хвилин.

Хоча онлайн інтерпретатори Python корисні для швидких тестів простих рішень, їх функціоналу недостатньо для повноцінної роботи. Щоб використовувати всю потужність Python, вам потрібно встановити його на ваш комп’ютер, після чого ви зможете використовувати будь-які бібліотеки та писати складний код.

У цій статті ми покажемо вам, як встановити Python на комп’ютері під управлінням Windows та почати з ним працювати. Для MacOS процедура майже ідентична, а щодо Linux, то, мабуть, ви вже знаєте, як це зробити.

Завантаження та встановлення

Першим кроком ми маємо завантажити інсталятор Python з офіційного вебсайту – python.org. Зверніть увагу: завантажуючи Python з інших джерел, ви ризикуєте отримати віруси або шкідливе ПЗ. Завжди встановлюйте програми тільки з офіційних джерел.

Курси Пайтон у Києві для дітей – швидкий спосіб опанувати програмування!

Всупереч тому, що Python 3 був випущений 10 років тому, досі існують суперечки щодо того, яка версія краща – 2 або 3. Ми віддаємо перевагу прогресу та обираємо Python 3, але ви можете вибрати будь-яку іншу версію.

На головній сторінці ви побачите велику жовту кнопку з написом «Завантажити Python». Натисніть на неї, збережіть файл і запустіть його. Розмір файлу приблизно 25 мегабайтів.

Курси Python Київ

Велика жовта кнопка призначена для завантаження останньої версії Python. Під час встановлення вас запитають, як ви хочете налаштувати Python. Оберіть перший варіант – “Install Now”. По завершенні встановлення програма запропонує зняти обмеження на довжину системної змінної, що відповідає за можливість запуску Python з будь-якого місця. Для цього просто натисніть на текст в рамці. Після завершення установки переконайтеся, що все пройшло успішно. В командному рядку введіть “py” (латиницею) або “python” і натисніть клавішу Enter. Якщо все правильно, Python відповість номером своєї версії та ви побачите кілька команд для ознайомлення з ним.

Ви використовуєте Python 3, вітаємо вас.

Запуск програми

На цей час Python можна використовувати лише через командний рядок, ви повинні вводити команди, які потрібно виконати. Це зручно для багатьох розробників, але для новачків це може бути не зовсім зручно. Наприклад, для запуску програми потрібно ввести наступну команду в командному рядку:

py ваш_файл.py

У цьому випадку “ваш_файл.py” – це повний шлях до файлу, включаючи диск і шлях до папки, де він знаходиться. Щоб розібратися краще, візьмімо приклад будь-якого коду на Python і збережемо його у файлі з іменем “timer.py3” на диску D. “py3” означає, що в цьому файлі використовується Python 3. Ви можете також просто назвати файл “python.py”, без “3”, але для деяких випадків це може бути важливо.

Тепер для запуску нашого коду введіть наступну команду в командному рядку:

py D:\timer.py3

Готово! Вітаємо вас з першим кроком в IT світі. Курси пайтон у Києві – це курс по вивченню мови програмування Пайтон для дітей від 8 років онлайн або на м. Академмістечко, м. Житомирська.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!