Новини

Що робити батькам, якщо дитина приносить додому погані оцінки?

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Репетитор українська мова, репетитор математика та інші у нашій школі часто розповідають з чого починалося їх навчання з дітьми. Стурбовані оцінками батьки зверталися до спеціалістів із проханням допомогти підтягнути знання їх дітей.

Та що ж варто робити при першій незадовільній оцінці вашого учня?

Часом батьки розгублюються, часом засмучуються, іноді гніваються. Репетитор IT школи GoMother дасть практичні поради як реагувати та що робити, якщо погані оцінки стали не рідким явищем у щоденнику вашої дитини.
Перше і найголовніше – розмови. Відверто поговоріть зі своїм чадом. Можливо причина проблеми лежить глибше. Конфлікти з однокласниками, булінг і некомфортна обстановка в класі теж можуть спричинити незацікавленість предметами та демотивацію. Варто дізнатися у дитини про настрій в класі і її стосунки з однолітками. Якщо причина поганих оцінок захована у цьому, потрібно налагодити контакт у спілкуванні. Якщо ситуація не під силу вам чи вашій дитині, рекомендується змінити клас, або школу. Так ви збережете ментальне здоров’я вашої дитини й покращите якість навчання.
Батькам варто пам’ятати, що за навчання їх дитини відповідає не тільки вчитель чи репетитор. Вони мають цікавитися процесом навчання. Якщо ж ви помітили, що незадовільні оцінки з’явилися з певного предмета, спробуйте розібратися самі у цій темі й пояснити дитині. Можливо ваші слова будуть звучати сину чи дочці зрозуміліше, ніж вчителя. А необмежений навчальним процесом час, що ви маєте вдома, піде на користь, якщо ваша дитина засвоює інформацію трошки довше, ніж інші. Проблема може полягати як раз у тому, що дитина не встигла зрозуміти матеріал за короткий проміжок часу. Тоді вдома необхідно повторити та проговорити цю тему. Таким чином учень чи учениця більше не матимуть поганих оцінок, адже цей урок буде засвоєно.
У випадку, якщо ви не маєте багато часу, або ж ваші знання не достатні, аби пояснити дитині певний предмет, зверніться до спеціалістів.

Існує репетитор українська мова, репетитор математика, репетитор історія – люди, які професійно нададуть свою допомогу

Це вчителі, які зацікавлені у знаннях свого учня і працюють на його результат. Кожен репетитор приділяє стільки часу дитині, стільки потрібно для засвоєння матеріалу. А педагогічна освіта дозволить одразу встановити дружній контакт.
Остання і найвагоміше – підтримка. Без чудової мотивації та щирої підтримки батьків, дитині важче навчатися. Слова підбадьорення тільки заохотять вашого сина чи доньку і піднімуть його/її дух. Пам’ятайте, що перш за все ви – батьки, до яких дитина завжди повинна звертатися зі своїми переживаннями, проблемами та може довірити свої секрети. Тільки так ви зможете допомогти у разі необхідності.
Якщо не знаєте як правильно обрати репетитора своїй дитині звертайтеся в IT школу GoMother! Тут ми підберемо спеціаліста в залежності від ваших запитів. Запрошуємо вашу дитину на пробний урок. Наш репетитор гарантує покращення знань та прогрес у навчанні.
Не знаєш – навчимо, не тямиш – пояснимо, не хочеш – змотивуємо, складно – покажемо лайфхаки.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!