Новини

Вебдизайн з нуля. Використання кольору у дизайні

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Факти про вплив кольорів на брендінг

Сьогодні поговоримо про вебдизайн з нуля, для початку необхідно розібратись у важливості кольору для брендингу. Сфера брендінгу є однією з тих галузей, де правильний вибір кольору сприяє досягненню успіху. Певні кольори викликають приблизно однакові реакції у споживачів, проте також важливий суб’єктивний підхід до вибору кольору. У рекламі та маркетингу кольори мають вирішальне значення.

  • Жовтий символізує оптимізм і вважається одним із найкращих кольорів для дизайну. Компанії Nikon, DHL, IKEA використали жовтий у своїх логотипах.
  • Помаранчевий відображає прихильність і дружелюбність. Логотипи Amazon, Blogger, Firefox засновані на цьому кольорі.
  • Червоний символізує силу та волю, і часто використовується у маркетингу. Такі компанії, як Oracle, CNN, Virgin, Netflix, Lego, обрали червоний для своїх логотипів.
  • Фіолетовий відображає творчість та душевний стан. Логотипи Orkut, Yahoo, Barbie побудовані на цьому кольорі.
  • Блакитний символізує довіру і був обраний компаніями DELL, Twitter, Oreo, Facebook, IBM, NASA, Vimeo для їх логотипів.
  • Зелений символізує природу, весну, пробудження та світ, і був вибраний компаніями Spotify, AnimalPlanet, Starbucks Coffee, Holiday Inn для їх логотипів.
  • Сірий, зі своєю стриманою палітрою, використовується у логотипах Apple та Wiki.

Вплив кольору на дизайн

Колір – це перше, що привертає увагу споживача. Майже 90% враження про бренд формуються на основі першого візуального контакту, коли люди бачать рекламу, пакування товару на полиці магазину або логотип продукту.

Теплі кольори (червоний, рожевий, помаранчевий, жовтий), які використовуються в логотипах або пакуваннях, привертають увагу покупців і створюють враження близькості шляхом візуального збільшення.

Холодні кольори передають відчуття свіжості та створюють враження професіоналізму та актуальності. Вони підходять для дизайну компаній, що працюють у медичній та косметичній сферах. Сюди відносяться срібний та лавандовий колір.

Темні холодні кольори, такі як фіолетовий, синій, зелений, не відволікають від контенту і створюють враження великих амбіцій, якості та стабільності. Вони широко використовуються у сфері IT.

Теплі темні відтінки, такі як золотий або коричневий, асоціюються з багатством та класикою. Вони ідеально підходять для дизайну та брендів, пов’язаних з консалтингом і фінансами.

Нейтральні кольори – універсальні. Чорний, білий та сірий підкреслюють решту кольорів і створюють контрасти.

Вебдизайн з нуля:

Більше інформації про кольори, логотипи, маркетинг та дизайн можна дізнатися на курсі “Веб-дизайн Adobe Photoshop” в IT школі GoMother. Цей курс розрахований на тих, хто хоче опанувати професію web-дизайнера з нуля. Та підійде для дітей та підлітків, що прагнуть створювати сайти та онлайн ресурси.

Програма курсу “Веб-дизайн Adobe Photoshop” включає теорію дизайну, стилі у вебдизайні, векторну графіку, роботу з кольором, типографіку, розробка архітектури, роботу зі шрифтами та освоєння всіх можливостей програми Adobe Photoshop. Програма докладно пророблена. Максимум практики, мінімум теорії – наші студенти за короткий час стають справжніми професіоналами. Після закінчення курсу кожен учень зможе зробити свій унікальний сайт, що не залишиться без уваги користувачів.

Сучасні компанії потребують дизайнерів у своїх командах. Дизайнери створюють привабливий та функціональний дизайн плакатів, логотипів, вебсайтів. Дизайнери можуть працювати віддалено. Це творча робота, яка завжди вимагає розвитку та спілкування з цікавими людьми.

Мрієте працювати в дизайні? Вебдизайн з нуля доступний для кожного на курсі “Веб-дизайн Adobe Photoshop“.

Приєднуйтесь до курсу і розпочинайте свій шлях до майбутнього вже зараз!

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!