Новини

ТОП-5 книг для вивчення JavaScript

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Мрієте стати програмістом і шукаєте якісні книги з JavaScript? Ось кілька книг, які допоможуть розширити ваші знання та заповнити прогалини у вміннях. Вони відмінно доповнять ваш основний навчальний курс. Сьогодні ми представимо вам п’ять найкращих книг з JavaScript, які зацікавлять як новачків, так і досвідчених програмістів.

Наші методисти вклали багато зусиль у дослідження, прочитали безліч підручників і проаналізували найпопулярніші книги. Тож ми підготували для вас підбірку підручників для вивчення JavaScript.

Книги з JavaScript: ТОП-5:

“A Smarter Way to Learn JavaScript” від Марка Маєрса

Книги з JavaScript

Книга Марка Маєрса “A Smarter Way to Learn JavaScript” починає з основних понять і поступово переходить до складніших тем, таких як область видимості змінних, конструктори та прототипи. Також є сайт, на якому після кожного розділу містяться приклади вправ, які можна отримати, просканувавши QR-код на сайті. На цьому сайті також доступні правильні відповіді до вправ. Варто зауважити, що сама книга не єдиним джерелом для вивчення JavaScript, але вона надає базові знання та допомагає їх закріпити на практиці.

“JavaScript: The Good Parts” – Дуглас Крокфорд

Книги з JavaScript

Ця книга не призначена для новачків, але буде чудовим посібником для програмістів, які бажають глибше зрозуміти JavaScript. Автор, Дуглас Крокфорд, використовує хірургічно точні формулювання, уникаючи зайвих деталей та зайвих слів. Він майстерно розповідає про структуру JavaScript та демонструє інші аспекти, проводить нас крізь заплутані лабіринти об’єктів та генераторів, розкриває таємниці ОВП тощо. Книга не має за мету навчити програмувати, але детально розкриває природу JavaScript, його функціонування, сильні та слабкі сторони. Особливо варто відзначити розділ “Wat”, де автор розбирає цікаві приклади та завдання, над якими мізкують навіть досвідчені розробники. Якщо ви шукаєте книги по JavaScript для новачків, то цей екземпляр не підходить. Але для тих, хто бажає отримати чітке розуміння роботи та структури мови програмування, швидко вирішувати складні завдання та брати до роботи складніші проєкти, ця книга є обов’язковою для прочитання.

“Вивчаємо програмування на JavaScript” – Ерік Фрімен, Елізабет Робсон

Цей бестселер є чудовим посібником для тих, хто зовсім нещодавно у програмуванні й не знає, з чого почати. У випадку, якщо код вам здається складним, але ви дуже зацікавлені освоїти JavaScript, то ця книга – саме для вас! Оригінальна форма подачі матеріалу – комікси, де складний матеріал про JavaScript подано легко і доступно через діалоги між персонажами. Цікаві та зрозумілі малюнки значно полегшують процес читання. Автори наголошують не лише на поясненні принципів мови програмування, але й на практичних аспектах. У книзі детально описані різноманітні проблеми, з якими стикаються розробники, а також пропонуються варіанти їх вирішення. Ця книга допоможе вам зрозуміти основи програмування на JavaScript, написати свою першу програму та підготує вас до більш серйозного засвоєння матеріалу в майбутньому.

“JavaScript для чайників” – К. Міннік, Е. Холланд

Книги з JavaScript

Ця книга є чудовим вибором для тих, хто ще не розуміє нічого у програмуванні, але дуже хоче це зробити. Автори створили детальну енциклопедію для вивчення популярної мови програмування. Зрозумілі таблиці, безліч прикладів, конкретні методи, поради, детальні пояснення. Ця книга – справжній скарб знань для майбутніх програмістів. Після прочитання ви зрозумієте основи програмування на JavaScript, зможете розібратися в онлайн-графіці та принципах роботи HTML5, навчитесь налаштовувати середовище, працювати з циклами, масивами, jQuery, анімаціями, JSON та іншими технологіями. Недоліком може бути недостатня кількість прикладів аналізу коду наведених у підручнику. Але щоб більш детально ознайомитися з цим аспектом, є інші книги з JavaScript. Приємним плюсом є можливість перевірити отримані знання за допомогою онлайн-сервісу, зазначеного у книзі.

“Виразний JavaScript. Сучасне вебпрограмування” М. Хавербеке

Книга авторства Хавербеке є чудовим посібником для тих, хто вибирає JavaScript для вивчення. Вона детально пояснює мову програмування для початківців, що дозволяє створити власний проєкт. Посібник розглядає такі теми, як стрілочні та асинхронні функції, ітератори, шаблонні рядки, область видимості, керуючі структури, виправлення помилок та багів, а також асинхронні технології. Хавербеке ділиться особистою історією та досвідом у розробці, надаючи реальні приклади й шляхи розв’язання складних питань. Книга має структурований підхід: прості теми розкриваються переходженням до складних, з кожним наступним кроком розкриваючись все більше.

Книги з JavaScript – це безоплатний спосіб вивчити програмування, тож скористайтесь цим!

Підручники з програмування завжди корисні для доповнення і розширення інформації з онлайн-курсів. Вони доступні у будь-який момент і можуть допомогти освіжити в пам’яті необхідну інформацію. Вибір книг варто здійснювати в залежності від ваших цілей. Якщо ви вже маєте досвід роботи з JavaScript, то підходять книги складнішого рівня. А для початкового вивчення варто обрати посібники для новачків. Однак, якщо книги не забезпечать достатньої інформації, то можна звернутися до професійних курсів, де навчать мистецтву програмування на JavaScript від А до Я, наприклад до IT школи GoMother.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!