Новини

Покрокова інструкція, як створити анімацію за допомогою HTML/CSS

Прокрутити вниз
Опубліковано:

У нашій школі програмування для дітей ми надаємо унікальні курси зі створення сайтів, включаючи HTML/CSS з нуля. Сьогодні ми поговоримо про покрокову інструкцію, як створити анімацію, що захоплює за допомогою HTML/CSS. Якщо ви новачок у програмуванні, не хвилюйтеся – ми детально описали кожний крок!

HTML/CSS з нуля. Крок 1: Підготовка HTML-структури

Спочатку створіть файл HTML, відкрийте його за допомогою текстового редактора і додайте основні елементи HTML-структури. Зараз ми будемо створювати анімацію для елемента div. Додайте наступний код:

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Анімація HTML/CSS</title>
<link rel=”stylesheet” type=”text/css” href=”styles.css”>
</head>
<body>
<div class=”animation”></div>

<script src=”script.js”></script>
</body>
</html>

Крок 2: Стилізація за допомогою CSS

Створіть файл CSS з назвою “styles.css” і збережіть його у тій же папці, де знаходиться файл HTML. В CSS ви можете задавати стилі для ваших елементів. Додайте наступний код для стилізації вашої анімації:

.animation {
width: 100px;
height: 100px;
background-color: red;
position: relative;
animation-name: move;
animation-duration: 2s;
animation-iteration-count: infinite;
}

@keyframes move {
0% {
left: 0;
top: 0;
}
50% {
left: 200px;
top: 0;
}
100% {
left: 0;
top: 0;
}
}

Крок 3: Підключення JavaScript

Для запуску анімації додайте JavaScript до вашого файлу HTML. Створіть файл з назвою “script.js” і додайте наступний код:
// Опціонально: можна додати JavaScript-код для динамічної зміни анімації

Тепер ваша покрокова інструкція завершена!

Збережіть всі файли в одній папці та відкрийте файл HTML у вашому веббраузері. Ви повинні побачити елемент div, який рухається зліва направо на екрані.

Навчитися програмувати на мовах HTML/CSS з нуля можна на наших курсах програмування для дітей від школи GoMother. Наші курси надають дітям можливість освоїти основи HTML/CSS та отримати навички для створення власних захоплюючих вебсайтів та анімацій. Наші досвідчені викладачі працюють з дітьми, використовуючи цікаві та підходящі для їх віку методи навчання.

Не зволікайте, запишіть своє дитя на курси програмування від школи GoMother і дайте їм можливість стати майбутніми експертами у сфері програмування HTML/CSS та багатьох інших мов програмування. Знання програмування відкриє їм безліч можливостей у майбутньому!

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!