Новини

Як подолати лінь та мотивувати себе до підготовки до ЗНО

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Підготовка до ЗНО – важливий єтап підготовки до вступу у вищий навчальний заклад.

Кожному випускнику, який бажає вступити в університет, доведеться складати іспити з таких предметів як математика, українська мова, історія України або інших у форматі ЗНО. Для успішної здачі предметів випускнику потрібно не лише постійно готуватися до складання цього іспиту завдяки тренувальних задач та підручників, але ще й докласти багато зусиль з точки зору психології.

Насправді, підготовка до ЗНО потребує стійкої та стабільної мотивації, концентрації на постійному повторенні матеріалу та заповненні проміжків у знаннях. Майбутньому абітурієнту треба щоденно згадувати про його мету вступити до бажанного университету на обрану спеціальність, що буде приводом відкласти частину розваг і відкрити підручник там, де було вчора залишена закладка.

Батьки можуть допомогти своїм підліткам у складанні іспитів, записавши їх на курси з підготовки до ЗНО.

Підготовка до ЗНО без зайвої напруги

Часто випускник школи може відчувати психологічне і фізичне перевантаження, а також відсутність натхнення для чергового процесу підготовки до ЗНО. Це може відбуватися через те, що учень ставить собі занадто важкі і непотрібні умови такі як незперервні заняття, відсутність відпочинку і постійне сидіння за підручниками. Це не тільки може негативно відбитися на здоров’ї випускника, а ще й не призвести до бажанного результу. Відпочинок і правильно планування свого учбого процесу один з найважливіших моментів у підготовці до ЗНО. 

Іноді учень може відчувати лінь і втрату мотивації, це також може відбуватися через неправильний підхід до підготовки.

Є кілька порад, якими може користуватися учень під час підготовки до ЗНО. Тож, до яких саме порад треба дослухатися ученю під час підготовки до ЗНО?

  • Встановлення мети;
  • Встановлення графіку занять із місцем для віпочинку;
  • Чітке виконання поставлених на день задач;
  • Продовження соціального життя та розважень.

Встановлення мети

Перше, що треба зробити майбутньому абітурієнту це встановити чітку мету відносно вступу до університу, обравши бажану спеціальність. Цей процес є достатньо важким та відповідальним, тому що головною задачею є зрозуміти, чим саме випускник хоче займатися та вміти розрізняти бажання батьків, поради вчителів і власні пріорітети. Тож перед початком підготовки важливо зрозуміти власні бажання і мету, до якої потрібно бути прагнути.

Встановлення графіку занять із місцем для відпочинку

Часто трапляється така ситуація, коли учень заганяє собе у занадто жорстокі рамки під час підготовки до ЗНО, не виділяючи собі хоча би трохи часу на відпочинок. Такий підхід може призвести до фізичної та емоційної перевтоми та навіть втрати мотивації. Будуючи графік занять на день, віділяйте між циклами навчання 10-15 хвилин перерви.

  • Чітке виконання поставлених на день задач

Це стосується тих випускників, які мають схильність до частого відволікання від виконання необхідних задач або відкладання їх на потім. Коли учень написав собі список необхідних задач з навчання на день, йому необхідно дотримуватися його виконання. 

Під час підготовки до ЗНО слід прибрати всі зайві предмети, що можуть відволікати від процесу, це ж стосується і відповідання на нескінчену кількість дзвінків друзям.  Для цього в день повинен виділятися свій час.

  • Продовження соціального життя та розважень

Безумовно, підготовка до ЗНО та вступ повинні бути найголовнішими думками та справами старшокласника, але також не треба забувати про соціальне життя. Розмови та прогулянки із друзями, соціальні заходи, спілкування та заведення хороших знайомств не повинне бути викрисленним повністю на період підготовки до ЗНО.

Учень має виділити на це час, бо спілкування із іншими цілеспрямованними та старанними абітурієнтами це також мотивація. Також грає роль взаємопідтримка та прогулянки на свіжому повітрі, під час яких можно обговорити найважливіші та найбільш цікаві події. Час від часу не буде зайвим пікніки із друзями, походами на дні нарождення знайомих, святкування традиційних свят у колі близьких. 

Найголовніше це те, шо учень має почати підготовку зазделегіть – краще з десятого класу. Тоді він зможе все встигати і не обмежувати себе соціальним життям та розвагами.

Допомога при підготовці до ЗНО

Якщо Ваша дитина закінчує школу та ви бажаєте допомогти їй здати ЗНО якнайкраще, ми радимо Вам курси з підготовки до ЗНО. Курси ЗНО Академмістечко пропонують підготовку старшокласників до складання відповідних іспитів з цілого списку предметів від математики до історії України. Ви можете обирати більш зручний формат відвідування курсів, це може бути як онлайн так і офлайн на наших м. Академгородок, та м. Житомирська. Графік занять будується із урахуванням побажанням учня. 

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!