Новини

Методи сортування Python

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Пітон для дітей. Сортування – це те саме вміння, яким повинен володіти абсолютно кожен айтішнік. Не тільки для того, щоб влаштуватися на роботу, а й для розуміння сфери діяльності загалом. Різні методи сортування наочно показують, як внутрішня логіка може впливати на складність, швидкість і працездатність програми. Сьогодні ми більше поговоримо про її методи.

Швидке сортування в пітон для дітей

Швидке сортування – один із найкращих способів. Він використовує підхід «розділяй-владарюй» для поділу масиву на підмасиви, які рекурсивно викликаються для розміщення елементів.

Для виконання такого методу потрібно обрати точку повороту, після чого розділити масив на два підмасиви відповідно до точки повороту, а потім розташувати їх, якщо вони більше / менше точки повороту. Насамкінець ми сортуємо два підмасиви і повторюємо процес знову.

Сортування Шелла

Сортування Шелла – це один із видів сортування вставкою. За допомогою цього алгоритму масив сортується із зазначеним інтервалом на основі обраної черговості. Інтервал між елементами поступово зменшується залежно від послідовності, що використовується. Продуктивність сортування оболонки залежить від типу послідовності, яка використовується для даного вхідного масиву.

Сортування вставками

Сортування вставками – це алгоритм сортування способом «грубої сили», він виконує менше порівнянь, ніж сортування вибором.

Сортування вставкою діє, вибираючи елемент і порівнює сусідні складові масиві, щоб визначити позицію, де перший елемент менше, а другий більше, ніж обраний. Разом з тим, як збільшується кількість відсортованих складових, алгоритм порівнює нові елементи з відсортованими і вставляє новий елемент у необхідну позицію в списку.

Вибіркове сортування, пітон програмування для дітей

Вибіркове сортування, або сортування вибором – це покращена версія бульбашкового сортування (про яку GoMother розповіла раніше), що підвищує ефективність. Навіть якщо вони однаково ефективні, вибіркове сортування здійснює менше замін.

Сортування вибором працює одним із двох способів: намагається знайти найменший елемент у списку і переносить його на початок, або ж шукає найбільший елемент і переносить його на кінець списку.

Навчання Пітон для дітей

Якщо раптом вам не зовсім зрозуміло про що мова, але дуже цікаво дізнатися – приходьте у GoMother! Учні нашої школи клацають такі теми як насіння, наздоганяючи та переганяючи своїх дорослих колег. Ми знаходимося на м.Академмістечко та м.Житомирська.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!