Новини

Як налаштувати сервер у Minecraft?

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Майнкрафт програмування для підлітків. Нещодавно GoMother вже розповідала про те, як можна створити в популярній серед підлітків грі Minecraft. Сьогодні ж ми заглибимося в це питання і дізнаємося як налаштувати свій сервер в майнкрафт, а також правда, що граючи в нього можна вчитися програмування. Швидше, переходьте до прочитання нової статті, ми підготували цікавий спосіб.

Так, кожен сервер у майнкрафт бажано налаштовувати. Але що робити, якщо не знаєш як? Базові установки будь-якого сервера знаходяться в конфігураційному файлі server.properties, який можна знайти в кореневій папці сервера.

Щоб задати потрібні нам значення, варто відкрити цей файл, використовуючи програму Блокнот. Вміст файлу представляє приблизно таке:

Майнкрафт програмування для підлітків
Майнкрафт програмування для підлітків: перейдемо до параметрів

Тепер розберемо параметри, доступні для налаштування, а також можливі значення та установку за замовчуванням. Щоб визначити значення параметра, потрібно просто видалити старе значення і записати своє. Перед тим, як щось змінювати, потрібно відключити сервер.

allow-flight – дозволяє користувачеві літати по всесвіту Minecraft. Ця функція діє тільки на польоти в режимі «виживання» і ефект лише за наявності потрібного плагіна (наприклад, Flight). У «творчості» з нею політати не вийде.

generate-structures – дозволяє створювати структури (скарбниці, села, фортеці та багато іншого).

Hardcore – включає на сервері режим «хардкор». Після смерті гравець стає спостерігачем.

level-type – визначає тип світу (DEFAULT / FLAT / LARGEBIOMES / AMPLIFIED)

max-players – встановлює максимальну кількість гравців на сервері, які можуть відвідати одночасно.

op-permission-level – вносить правки до прав операторів:

  • 1 – дозволено ламати/ставити блоки всередині радіусу захисту території спауна.
  • 2 – можна використовувати команди /clear, /difficulty, /gamemode, /effect, /gamerule, /give, /tp, і можуть змінювати командні блоки.
  • 3 — можна використовувати команди /ban, /kick, /deop та /op.
  • 4 — Можна використовувати команду /stop.

Pvp – активує/відключає завдання збитків користувачам від атак інших гравців на сервері. При true гравці мають можливість вбивати один одного. При «false» гравці не зможуть завдати прямої шкоди один одному.

Програмування Minecraft для дітей навчання

Виявляється, під час гри в Майнкрафт цілком реально вчитися програмування! Приходьте до нас на курси з Майнкрафт в GoMother і переконайтеся самі – айти це весело і креативно!

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!