Новини

Юніті: його переваги й недоліки

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Найкращі курси з unity. Незважаючи на те, що міжплатформне середовище для розробки ігор Unity влітку виповниться 17 років, його продовжують використовувати програмісти у всьому світі, вважаючи найзручнішою і найякіснішою з усіх. Сьогодні ми поговоримо більше про цей ігровий движок і його застосування, а також впровадження в навчальний процес GoMother.

Середовище для створення ігор Unity вже давно захопило ринок, причому не лише сегмент мобільних додатків, а й декстопні ігри. У чому його основні переваги?

У чому юніті гарний: юніті навчання

По-перше, юніті гарний для новачків. Грамотно розроблений інтерфейс дозволяє програмісту в режимі реального часу працювати і відразу ж спостерігати результат своєї праці. По-друге, для юніті існує величезна кількість плагінів та ассетів – доповнень, які зроблять процес роботи набагато швидше, простіше та ефективніше. Найскладніші задуми та грандіозні ідеї легко втілити у життя за допомогою двигуна Unity. Крім того, він безкоштовний для використання, хоч і обмежує заробіток творця гри до 100 тисяч доларів на рік без платної передплати.

І нарешті, кросплатформність. Створені на движку ігри можна легко портувати між ОС Windows, Linux, OS X, Android, iOS, на консолі сімей PlayStation, Xbox, Nintendo, на VR-і AR-пристрої.

У чому юніті поганий?

Незважаючи на величезну кількість певних плюсів, є речі, які окремі фахівці виділяють недоліками двигуна:

Повільність. Якщо ваша робота переповнена складними компонентами та всілякими «родзинками», двигун може слабко провантажувати її.

Крім того, додатки, створені на Unity, досить «важкі»: навіть найпростіша піксельна гра може займати кілька сотень мегабайт на ПК. Так, для жорсткого диска комп’ютерів це невеликий обсяг, але якщо проект розробляється і для мобільних платформ, слід задуматися про оптимізацію його розміру.

Загалом це основні «нюанси».

Як навчитися створювати свої ігри: найкращі курси з unity

GoMother вже неодноразово доводила, що свою першу гру може створити кожен бажаючий. Перший крок для цього – відвідати пробне заняття з розробки ігор у нашій школі. Приходьте до нас в офіс на м. Академмістечко та м. Житомирська, ми закохаємо вашу дитину в програмування!

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!