Новини

Як створити сервер у Minecraft?

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Minecraft програмування для дітей. Сьогодні різноманітність ігор досягла якщо не піку, то практично своєї вершини. Геймери можуть вибирати серед величезної кількості бродилок, стрілялок і будівничок відповідну для себе «іграшку». Але чомусь уже багато років поспіль з усіх «топів» не йде Minecraft. Що це за гра така, як створити на ній сервер і чому вона може допомогти у вивченні програмування – дізнаєтесь у нашій новій статті.

Майнкрафт – це гра не тільки для дітей, а й для дорослих. У ній гравці з кубічних матеріалів природного походження (земля, камінь тощо) створюють власний світ. Світ Майнкрафт давно вийшов за рамки звичайних будівельних бродилок, і перетворився на місце для мистецтва. Окремі користувачі відтворюють реальні шедеври архітектури у віртуальному світі і навіть цілі реальні міста.

Як створити сервер у Minecraft: програмування для дітей

Сьогодні ми крок за кроком спробуємо створити сервер у грі Майнкрафт за допомогою ядра Vanilla. Для початку потрібно завантажити на свій ПК ядро ​​за посиланням.

Після цього потрібно відкрити файл сервера, натиснувши на нього правою кнопкою миші -> Відкрити за допомогою -> Java. Після запуску відкриється панель сервера і через кілька секунд закриється, а в папці із сервером з’явиться кілька нових файлів. Вам потрібно буде відкрити один з них, який називається “eula.txt” за допомогою блокнота, змінити значення false на true і зберегти виконані редагування.

Тепер потрібно знову запустити сервер подвійним натисканням лівої кнопки і почекати, поки сервер завантажиться. Коли він все ж таки запуститься і в консолі з’явиться напис “Done”, то кількість файлів і папок у папці з сервером помітно збільшиться. Тепер потрібно зайти в налаштування сервера і відкрити файл «server.properties» за допомогою блокнота. Серед налаштувань сервера потрібно знайти параметр “online-mode=”, поміняти його значення з true на false, зберегти зміни та закрити файл.

Тепер можна зайти в гру, потім у мережеву гру, додати новий сервер, використовуючи IP “127.0.0.1” або “localhost”.

Ось так просто створюється сервер на майнкрафт).

Чи можна навчитися програмування для дітей Майнкрафт?

Звісно так! Головне – що вчитися, граючи, можна й у GoMother. Ми маємо цілий курс для маленьких геймерів, які в майбутньому хочуть стати справжніми асами у сфері айти. Приходьте на пробне заняття і переконайтеся самі, що програмування – це чудова інвестиція у майбутнє вашої дитини!

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!