Новини

Історія виникнення програми Scratch

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Scratch програмування для дітей

Scratch програмування для дітей, з цією програмою дитина може познайомитися з алгоритмами програмування. І підходить для дітей з 5 років. Розвиток в ІТ-сфері не лише перспективно, але це також розвиває логічне та аналітичне мислення у дитини.

Загальноосвітня середа для програмування Scratch з’явилася понад 10 років тому. Scratch – програмування для дітей. Освіта програміста завдяки скретчу стала доступною для дітей дошкільного віку. Основою цього середовища є досвід Лего. Над Scratch працюють такі професіонали, як Мітчел Резник та Алан Кей.

Не можна забути про доступність мови Squeak, що так стала поширена в останній час. Це крос-платформенна реалізація мови програмування Smalltalk-80. Кей у попередньому розділі до Squeak наголосила, на тому, що комп’ютери вже замінюють папір і створюють нову форму для читання та листів. Цей папір користувачі вправі використовувати по іншому: створювати та візуалізувати власні ідеї, абсолютно по-новому, не так, як вони це роблять з книгами. Це дає можливість отримати інше представлення про гіпотези та теорії, порівняйте їх разом.

Для чого винайшли скретч

Площадка для взаємодії – масштабна. Електронні форми комунікації та мислення відкриваються перед нами нові можливості, таким чином, що ми просто не навчаємо, читаємо та пишемо, але і більш глибоко пізнаємо знання. За допомогою цього новітнього стилю освоєння школярі мають різні можливості для читання літератури та решти, реалізації своїх ідей та їх демонстрацій у суспільстві для зворотного зв’язку та комунікацій.

Можливість обговорення та критика – це одна з найважливіших й основних навчальних програм, без якої не будується фундамент навчального процесу. Тому, що вони дають поняття про різні думки та погляди людей. Чим більше досвід комунікацій та громадськості з різними обізнаними людьми, тим більше приходить усвідомлення, поняття та прийняття. Ще хороший досвід спілкування з тими, кого буде значно важче виправити, ввести в заблудження, оскільки в них вже буде є навички скептичного відношення до фейків та будь-якої не підтвердженої інформації.

Скретч створений для навчання школярів процесам проєктування, написання, тестування, комп’ютерних програм, так само стало ціллю зробити альтернативну систему Adobe PhotoShop, навіть ще краще.

Скретч – це універсальна платформа, яка дає змогу створити цілі фільми, зіграти з різними об’єктами, скасовувати їх, перемістити на екран, за бажанням, встановити форми взаємодії між об’єктами.

Цікаве порівняння, що це об’єктноорієнтована середа, в якій блокуються програми, що збираються з різноколірних корпусів команди точно так же, як машини збираються з різноколірних деталей у конструкторах Лего. Досвід та метафори Лего в середі scratch лежать на поверхні. Ми можемо взяти будь-який об’єкт і змінити його:

видозмінювати його зовнішній вигляд за допомогою фіолетових команд-корпусів;
переміщати його за допомогою синіх команд корпусів переміщення;
розміщувати команди переміщення та видозмінювати всередині оранжевих блоків управління;
додати до блоку фіолетових блоків звуки;

За допомогою простого командного складу можна виконати складні дії та скласти модель, де будуть задекларовані безліч об’єктів, створені вами, наділені різними властивостями. Програмування в скрипті доступно і для молодших школярів, навіть початковий рівень простий, тому його не складно освоїти.

Програмування для дітей 10 років

Мова програмування для школярів старшого віку – Python або одразу HTML / CSS. Основи програмування на пітоні будуть корисними, тим, хто ще не визначився із напрямком в галузі ІТ. А ось HTML / CSS для тих, хто хоче створювати сайти.

Курси ІТ для школярів це вкладення у майбутню професію. В ІТ-школі кожен знайте напрямок в залежності від цілей у сфері програмування. Ми знаходимося на м. Академмістечко, м. Житомирська.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!