Новини

Майнкрафт – то яку користь може принести дитині час, проведений за грою у «Майнкрафт»?

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Майнкрафт програмування для дітей – вивчаємо написання коду та граємо!

Майнкрафт як гра для дітей та програмування: у чому зв’язок?

Майнкрафт це популярна комп’ютерна гра для дітей, яка може допомогти дитині не лише розвинути логіку та творче мислення, а й дозволити освоїти програмування.

Якщо ваша дитина багато часу приділяє комп’ютерним іграм типу «Майнкрафт», і ви через це сильно хвилюєтеся – ви робите це даремно! Насправді, коли дитина грає в подібні гри, вона розвиває в собі певні корисні навички та вміння і це вже точно не шкодить їй, а навпаки навіть допомагає розвиватися в певних напрямках.

Давайте розглянемо докладніше, що є Майнкрафт і чому якщо ваша дитина грає в нього – це добре для нього.

Майнкрафт є відеогрою, в якій основним заняттям є побудова цілого світу з кубиків, які є схожими на пікселі. Насправді цій грі вже близько 13 років, і за цей час було випущено близько 200 мільйонів екземплярів ліцензій на цю гру. Ця гра не має конкретної єдиної мети та обмеження у вигляді кількості рівнів. Світ цієї гри має кілька режимів. Перший режим – творчий, граючи в цьому режимі, головною метою стає конструювання та створення своїх об’єктів, тоді як загроза для гравця відсутня. Другий режим полягає у «виживанні». При такому режимі основними завданнями є видобуток необхідних ресурсів для виживання та захист від монстрів.

Майнкрафт як гра для дітей та програмування
Майнкрафт як гра для дітей та програмування

Чому граючи в «Майнкрафт» дитина проводить час з користю?

Ця гра ставить перед дитиною мету, яку потрібно досягти, пропонуючи різні перешкоди. Основним завданням дитини в процесі гри стає використання логіки, за допомогою якої дитина зможе досягти поставленої мети у грі, уникнувши вбивства монстром. Для цього дитині потрібно чимало попрацювати, а саме в короткий час проаналізувати ситуацію, підібрати найкращі шляхи вирішення завдання та спробувати їх реалізувати. Все це тренує логіку, гнучкість розуму, вміння вирішувати складні завдання і досягати цілей.

Також серед основних важливих навичок, які отримає дитина, граючи в Майнкрафт це вміння програмувати, адже, якщо йому потрібно буде розвинути свій світ у грі, йому потрібно буде писати програми. Зазвичай вони пишуться такими мовами як Java, JavaScript, Python і будь-якими іншими мовами, які допоможуть створити ті об’єкти, які потрібні дитині для побудови об’єктів.

Навіщо потрібні комп’ютерні курси для дітей, які навчать його грати в Майнкрафт?

 Комп'ютерні курси для дітей
Комп’ютерні курси для дітей

Насправді, існують комп’ютерні курси, які навчають дітей проходження майнкрафту та пояснюють базові елементи програмування, які допоможуть дитині досягати цілей у грі та конструювати необхідні інженерні об’єкти. Курси проходження «Майнкрафта» занурять його у світ алгоритмів в ігровій формі. Проходження курсів допоможуть стати на крок ближче до програмування та отримання IT професії у майбутньому.

Ми пропонуємо освоїти програмування для дітей у «Minecraft» за допомогою наших курсів

Щоб Ваша дитина могла освоїти уроки програмування та професійно підходити до конструювання об’єктів у «Майнкрафт», йому потрібно буде зрозуміти основний принцип роботи з модулем Mcreator. Після знайомства з цим модулем, Ваша дитина зможе приступити до вивчення складніших елементів програмування, таких як Python, який вже є професійною мовою програмування.

Ми допомагаємо дитині на кожному етапі знайомства з ігровим всесвітом «Minecraft», пояснюючи йому структури гри, знайомлячись з її можливостями та рішеннями. Наші курси проходять online або на локаціях: м. Академмістечко, м. Житомирська. Як платформа для занять в онлайн форматі ми пропонуємо discord або hangouts. Наша IT школа Go-Mother працює усі сім днів на тиждень та надає своїм учням вибір зручного часу для проведення заняття.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!