Новини

Функції графіки – одна з найважливіших тем на ЗНО

Прокрутити вниз
Опубліковано:

У програмі математики багато різних тем і може здатися, що функції графіки не важлива тема. До того ж, на уроках з вивчення математики у школах найчастіше працюють із цифрами та формулами, а ось кресленням приділяється не так багато часу. Підготовка математики зно онлайн вимагає особливої ​​уваги та знань функції графіки. Їх вивчають не тільки для вступу до ВНЗ, адже часто такі знання необхідні і для вузьких професійних предметів. Щоб надалі було простіше, варто розібратися у цій темі ще у шкільний період.

 

Залежність <y> від < x> має назву «функція». Кожна з даних виконує свою роль, де «x» визначає значення змінної функції, «y»-значення функції. Якщо потрібно встановити функцію, то керуються правилом. Значення якого полягає в тому, що зі значенням незалежної змінної можна знайти її відповідне значення. Підготовка до зно вимагає знань, практики по роботі з графікою, щоб наочно зобразити функцію. Тому давайте розбиратимемося в цьому докладніше.

Математики зно онлайн: як задають функцію

Якщо розглядати функцію y=f(x), її графіком називають точки «x» і «y». Такий графік демонструє безліч точок. Знайти їх координати можна способом підстановки у функцію чисел на місце ікса.
Функцію задають такими способами, як:
1.Табличний спосіб. Насправді показує, що з допомогою побудови таблиці можна швидше визначити конкретні значення. Плюсом буде те, що не потрібно додатково проводити вимірювання та підрахунки.
2.Графічний метод передбачає, що функцію необхідно зобразити наочно.
3.Аналітичний метод працює через формули. Функція підраховується у довільному значенні.
4.Словесний спосіб передбачає усну розгорнуту відповідь.
Кожен із представлених методів несе у собі правило, яким у результаті ікс перетворюється на ігрик.

Лінійна функція

Ця функція виглядає так y=kx+b, де <b> і <k> певні числа. Геометричне значення <b> показує довжину відрізка, який відсікає пряма лінія по осі ОY. Потрібно враховувати, що k-кутовий показник, а b-вільний. Лінійна функція графічно зображується як пряма. Для її зображення знадобиться дві точки, що підходять під дане рівняння.
Приклад лінійної функції:

Кожна функція має відмінні риси і лінійна тому виняток. Областю визначення є дійсні числа. Розташування прямої пов’язане зі значенням b та k. Спектр такої функції є безперервним. Графік перетинатиме осі координат.

Квадратична функція

Квадратною називається функція виду y = ax2 + bx + c де x і y – змінні, a, b, c – задані числа. При цьому є одна обов’язкова умова — a ≠ 0. Адже відповідає за ширину параболи.
Приклад квадратичної функції:

Вказана вище квадратична функція має певні властивості. Найбільшого значення вона немає, а найменше y=0. Функція неперіодична, є парною. Графік симетричний до осі 0y.

Напрямок математики зно онлайн – це складний для багатьох предмет у засвоєнні, але ми знаємо як результативно підготуватися

Школа GoMother допоможе підготуватися майбутнім абітурієнтам у напрямку зно математика. Тут кожен учень вивчить зно математики онлайн та інші терміни. Зможе ними легко користуватися на практиці. Робота налагоджена таким чином, що учень може бути у будь-якій точці світу. Це ніяк не вплине на якість набутих знань.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!