Новини

ЗНО – Робіть все чітко та виважено – 10 кроків

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Підготовка до зно онлайн

Для того щоб підготуватися якнайкраще до зно, під час останніх шкільних років в хід йдуть різні способи підтягування рівня знань, серед яких велика кількість підручників, відвідування репетиторів та підготовка до зно онлайн. Майбутні абітурієнти намагаються якомога більше прикласти часу та зусиль, щоб вступити до омріяних університетів.
Підготовка до зно онлайн є одним із сучасних, популярних та ефективних методів засвоєння матеріалу, необхідного для складання зно. Сучасні викладачі дають всю необхідну інформацію зрозуміло та структуровано, що робить процесс підготовки значно легшим.

Але вступ до кращого університету залежить від декількох факторів, серед яких повторення матеріалу із заповненням пробілів у знаннях та успішна реєстрація електронного особистого кабінету.
Останній пункт є дуже важливим, так як, на жаль, трапляються випадки, коли було докладені усі зусилля для підготовки до зно, але саме через неуважність під час заповнення форм в електронному кабінету абітурієнти помилково вступали не на ті спеціальності або їх документи взагалі не розглядались через неправильне їх оформлення.
В цій статті ми розглянемо 10 важливих моментів, які треба враховувати при поданні електронних заяв про вступ.

Топ 10 кроків до правильно оформленого електронного кабінету вступника

Як ми вже казали, для успішного вступу потрібні як підтягування знань для складання зно за допомогою таких засобів як підручники, відвідування репетиторів та підготовка онлайн за допомогою ефективних програм, так і правильне оформлення електронного кабінету.

Розглянемо, як правильно це робити:

  • Переконайтеся в тому, що всі необхідні документи подані до електронного кабінету
    Серед необхідних документів повинні бути: фотографія, додаток до свідоцтва про закінчення шкільного закладу освіти, довідка про реєстрацію місця проживання. Заповнювати усі необхідні поля треба дуже уважно.
  • Правильно обирайте фото для завантаження його в електронний кабінет
    Зверніть увагу, що при реєстрації особистого кабінету є особливі вимоги до прикріплення ваших фотографій. Є чіткі правила щодо формату фотографій та їх розміру. Завантаженні фото будуть використані для створення Вашого студентського квитка, тому підходіть до вибору фотографій відповідально.
  • Перевірте усі документи на помилки в них

    Завчасно переконайтеся, що в усіх необхідних документах стоять Ваші справжні та актуальні дані – прізвище, ім’я, дата народження, місце проживання. Якщо десь щось не збігається, відвідайте відповідні інстанції та виправте помилки.

  • Уважно розставляйте пріоритети Ваших електронних заяв
    Перед тим, як подавати заяви для вступу, чітко продумайте в які заклади та на які спеціальності Ви хочете вступити. Після цього розташуйте ці обранні місця за Вашим пріоритетом, де на першому місці повинна бути спеціальність та університет, куди Ви найбільше мрієте вступити. Пам’ятайте, що змінювати пріоритети не можна, тому заповнюйте все уважно. Не бійтеся ставити на перше місце в пріоритеті заяв ту спеціальність та в тому університеті, де Ви більше всього хочете навчатися, хоча Вам може здаватися, що у Вас не вийде туди вступити, але усе одно поставте цю спеціальність на перше місце, завжди є шанс.
  • Перевіряйте будь які довідки, що потрібно додати до кабінету

  • Цей пункт стосується усіх необхідних папірців, довідків, тощо. Уважно перевірте, щоб Ваші дані співпадали із справжніми, стояли вірні дати видачі довідок та були наявні усі штампи та підписи. Якщо щось не так, зверніться до відповідних довідкових служб.
  • Перевірте, чи співпадають складені предмети зно із тими, яких вимагає Ваша бажана спеціальність та університет
    Ще перед підготовкою до зно Ви повинні ознайомитися із списком спеціальностей та конкретних предметів зно, які потрібно скласти, щоб вступити на цю спеціальність.
    Але після того, як Ви вже реєструєтеся в електронному кабінеті вступника, залишається лише перевіряти, на які спеціальності можна вступити із Вашим складеними предметами зно. Якщо предмети зно, які Ви складали збігаються із тими, які від Вас вимагає бажана спеціальність – наші привітання.
  • Звертайте увагу на встановлені мінімальні бали

    Це є також один із важливих пунктів, так як Ви повинні розуміти, що на багатьох популярних спеціальностей конкурс серед відмінників вимагає від Вас кращих результатів. Тому враховуйте свої можливості при подачі заяв. Так, якщо Ви набрали невелику кількість балів за зно, на перші місця ставте бажані спеціальності та університети, але враховуючи те, що вступити на них шанс не велик, обирайте на нижчі місця в пріоритеті спеціальності, на які у Вас більші шанси вступити.

  • Відрізняйте ліцензійні місця від бюджетних
    Обсяг бюджетних місць можна переглянути на офіційних сайтах ЗВО. Ліцензійні місця означають кількість усіх вступників, яких університет може прийняти до навчання, серед них може бути лише невелика кількість бюджетних місць.
  • Звертайте увагу на значимість шкільних нагород

    Зверніть увагу, що шкільна золота медаль взагалі не має відношення до вступу, це просто Ваша особиста нагорода, що дається вам за відмінне навчання, але вона не враховується при вступі до ЗВО.
    Середній бал атестата, помножений на коефіцієнт, індивідуально встановлений у кожному ЗВО, не дає великої кількості балів. А деякі університети взагалі не враховують його. Однак, усе одного звертайте увагу на правильність рахування середнього бала атестату, це є дуже важливим.
    Єдине, що може додати балів – це визнання Вас переможцем міжнародних олімпіад, члена збірної України та деякі інші значні досягнення. Це потрібно підтверджувати ще до подачі першої електронної заяви.

  • Пільги

    Претендувати на отримання пільг при вступі може лише невелика кількість вступників, які мають поважну причину для отримання цих пільг. Якщо Ви претендуєте на пільги, з’ясуйте, чи належать вони Вам ще до подання першої заяви. Так як не вказавши пільги при подачі першої заяви, Ви вже не можете вказати, що маєте право на них.

    Підготовка до вступу у ЗВО

    Авжеж формально університет вимагає від вступників тільки успішного складання зно, правильного оформлення електронного кабінету та подання заяв. Але вступ це тільки початок, головна задача студента – добре вчитися, отримувати знання та стати впевненим спеціалістом. Зазвичай після вступу абітурієнтів до університету деякі викладачі забувають, що перед ними сидять ще фактично діти та не намагаються витратити час, щоб надати базові знання, таким чином, у студента в голові виникає каша з розумних, але незрозумілих термінів та поняття. А бувають випадки, коли викладачі не дуже відповідально ставляться до проведення занять, тому деякі випускники університетів мають великі пробіли у знаннях.

Підготовка до вступу

Кращим варіантом буде завчасна підготовка до вступу у вигляді проходження курсів, особливо для таких спеціальностей, як програмування.
Ми пропонуємо Вам проходження курсів з програмування у Go-Mother IT school.. Після завершення їх юний програміст зрозуміє основні принципи написання кодів, будову будь-якої програми та навіть зможе самостійно написати код для комп’ютерної гри.
Курси проходять як онлайн, так і на наступних локаціях: м. Академмістечко, м. Житомирська. 

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!