Новини

Звільнення від ДПА: хто, коли та чому?

Прокрутити вниз
Опубліковано:

ДПА з української мови 2022. Незабаром почнеться тепла пора року – весна, яка принесе нашим учням ДПА. Здається, GoMother розповіла вже про всі нюанси цієї дії. Сьогодні ми торкнемося нової теми – звільнення від іспиту. Хто ж за яких умов може перенести дату тесту? Швидше читай у нашій новій статті!

ДПА з української мови 2022

У деяких ситуаціях можна звернутися до керівника школи з проханням проведення ДПА для учня в інші дати або про звільнення учня від здачі ДПА. Для цього батьки учня або інші законні представники повинні письмово звернутися до керівника школи та додати документи для підтвердження. Перелік причин, на підставі яких учень може просити про перенесення дат здачі ДПА: хворів під час проведення атестації; не з’явився для проходження атестації з поважних причин, тимчасово здобув середню освіту за кордоном та повернувся до України після проведення атестації; був призваний (мобілізований) на військову службу; виїжджає на місце проживання зарубіжних країн. Терміни атестації таких учнів визначаються наказом керівника освіти.

ДПА з української мови 2022: причини зрушити іспит

Бувають такі ситуації, коли учень просто не може з’явитися для складання ДПА у певну дату, коли іспит складають усі його однокласники. Щоб пройти процедуру в інший час, батьки цього школяра мають звернутися до керівництва навчального закладу з письмовою заявою про бажання перенести атестацію. Список поважних причин для перенесення іспитів виглядає так:

  • смерть членів сім’ї чи близьких родичів;
  • якщо учень захворів (є перелік таких хвороб);
  • учень перебуває у період здачі ДПА на міжнародних спортивних змаганнях чи конкурсах;
  • надзвичайні ситуації природного та техногенного походження;
  • інші обставини, які об’єктивно неможливі при здобувачі освіти на атестації;
  • учень є переможцем ІІІ етапу Всеукраїнських конкурсів-захисту науково-дослідних робіт Малої академії наук України.

Підготовка з найкращими спеціалістами

Саме зараз підготовка до ДПА – це найважливіша ціль для 9-класників! Приходь до нас у GoMother і дивися, як легко та просто це відбувається! Чекаємо на тебе в нашому офісі на м.Академмістечко та м.Житомирська.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!