Новини

Що потрібно знати батькам про Scratch?

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Scratch програмування для підлітків. Один з найпопулярніших курсів в айті школі GoMother – це дитяче програмування зі Скречом. Батьки не завжди розуміють, що то за програма така. Саме тому ми вирішили трохи розповісти про те, що це за мова програмування, звідки він узявся і як допомагає стати діткам айтішниками.

Небагато історії Скретч для дітей

Сама назва Scratch виникла від слова scratching – це така методика, яку використовують хіп-хоп-діджеї, що крутять вінілові платівки туди-сюди руками (це ви могли бачити в старих фільмах або в Інтернеті, сьогодні діджеї працюють дещо з іншою апаратурою). Скретч створено як продовження ідей мови Лого та всіма улюбленого конструктора Лего. Спочатку уточнимо, що написаний він мовою Squeak. Над Скретчом працює невелика команда програмістів з Массачусетського технологічного інституту. Поточна версія – 2.0, випущена 9 травня 2013 року.

Для чого створено Scratch програмування для підлітків

Scratch був розроблений спеціально для того, щоб діти у простій та наочній формі вчилися анімації, створенню ігор, музики, а також анімованих зображень. Головна його перевага – програми не пишуться кодом, а складаються з різнокольорових блоків. Кожен блок – це функція, до якої додаються параметри.

Таким чином, дитина знайомиться з основами програмування, вчиться розкладати завдання на складові та продумувати кроки для їх вирішення. Він також засвоює такі важливі математичні концепції, як координати, змінні, змінні, випадкові числа. Ці базові принципи допоможуть, якщо ви навчатимете дітей програмуванню далі – на створеному фундаменті буде простіше вибудувати розуміння комп’ютерного синтаксису та складніших функцій.

Навчання програмування для підлітків зі Скретч

Коли учень засвоїв основні засоби та інструменти Scratch, він може створити робочий зразок для будь-якої своєї ідеї. Подальша робота не відрізняється від того, чим займаються дорослі розробники: потрібно шукати причини помилок, що виникають, вигадувати способи оптимізації, радитися з «колегами» і допомагати їм з їхніми проблемами.

Це дозволяє дітям як отримати технічні навички програмування, а й дізнатися процес розробки зсередини. Освітній процес побудований саме таким чином, щоб юні слухачі курсів могли творити, комунікувати, аналізувати та співпрацювати.

Всі ці навички нагоді їм, навіть якщо вони не зв’яжуть з IT своє професійне життя. Навчання дітей програмування формує правильний підхід до проблем та дає розуміння технологій, які становлять основу життя сучасної людини.

Курс для дитини: Scratch програмування для підлітків

Найкращий подарунок для школяра на Новий рік – це однозначно курс з програмування! В нас не банальна теорія, а весела практика! Переконайтеся самі, чекаємо на м.Житомирська або м.Академмістечко!

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!