Новини

Різдво: що нам відомо про це свято?

Прокрутити вниз
Опубліковано:

ЗНО історія України. Ось і настає потихеньку найчарівніша пора року – Новий рік. Спочатку всі разом загадаємо заповітне бажання під бій курантів, а потім вирушимо шукати подарунки під зеленою красунею. А далі – сімейне свято Різдво. Сьогодні GoMother розповість більше про цей чудовий день – його появу та традиції, знати та почитати які обов’язково для тих, хто зайнятий підготовка до ЗНО з української мови та літератури.

Легенда про появу Різдва: ЗНО історія України підготовка

Згідно з Біблією, Ісус був дитиною Марії. Його жінці послав сам Бог, щоб врятувати людство від гріхів. Все було так: одного разу Марія зі своїм чоловіком Йосипом вирушила до міста Віфлеєм. Дорога була довга, і парі довелося шукати місце для ночівлі. Вони вирішили розміститися в печері, в яку місцеві тваринники приводили худобу (щось на зразок хліва). Цієї ночі Марія народила Ісуса, сповивала його і поклала спати в ясла. Цікаво, що тоді так називали годівницю для худоби, а сьогодні – дитяче ліжечко або молодшу групу в садку.

Тієї ночі, коли народився Ісус, на небі з’явилася яскрава зірочка. Мудреці та провидці з усього світу, побачивши ясне небесне тіло, зрозуміли, що відбулося справжнє диво. Йдучи зіркою, вони знайшли малюка і обдарували його мати різними подарунками. Коли Ісус виріс, він розповів усім про Бога і спас їх від гріхів.

З того часу і розпочався відлік років нашої ери. І сьогодні як мінімум в Україні існує традиція різдвяного вечора чекати біля вікна появи першої зірочки на небі. У цю мить можна загадати бажання, воно обов’язково здійсниться. Не можна лаятися і навіть мислити негативно в таке світле свято.

Які ще традиції прийшли до нас із Різдвом: підготовка до ЗНО з історії 2022

Не менш чудовою традицією є колядки. Молодь ходить гуртами та співає пісні, а господарі жител підносять їм як подяку насолоди та частування.

Саме свято варто відзначати лише з найближчими та улюбленими людьми поряд. Обов’язкова страва на святковому столі – кутя (каша з родзинками, цукатами, шоколадом та багатьма іншими смаколиками на розсуд господині).

Тепер до вивчення такого предмета як історія підготовка до ЗНО не страшна! Ви точно знаєте все найголовніше про Різдво. Математика підготовка до ЗНО 2022 – справа легка, якщо ви звернулися до фахівців із GoMother!

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!