Новини

5 правил швидкої підготовки до іспиту

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Підготовка до ЗНО з історії. Обов’язкова процедура перевірки знань після вивчення курсу шкільної програми в середній школі в Україні — це іспит ДПА чи ЗНО. Кожен дев’ятикласник добре знає, що у травні на нього чекає одразу три іспити, один з яких обов’язково буде з української мови. Випускники ж старанно готуються складати ЗНО. Як у короткий термін підготуватися до іспитів – розповімо у цій статті.

Більше сну підготовка до ЗНО з історії

Звучить смішно, особливо якщо ви хотіли просидіти за книгами та лекціями цілу ніч. Але порада цілком серйозна. Якщо ви змогли розпочати підготовку за кілька днів до тесту, підготуйтеся до спринтерського забігу якісним відпочинком. Повернувшись із вечірки, готуватися до іспиту набагато складніше.

Не засніть у найважливіший момент: підготовка до ЗНО з історії

Кава, чорний шоколад – класика нічних передекзаменаційних чувань. Цікаво, що капучино, латте або звичайна кава з молоком або згущеним молоком працюють навіть краще еспресо, оскільки стимулюють не тільки кофеїном, але й потужною дозою вуглеводів.

Встановіть тактику вивчення:

  • Якщо протягом семестру ви вже набули якихось знань – починайте вивчати екзаменаційні питання, про які вже щось знаєте. Це підготує ґрунт для вивчення взаємопов’язаних тем.
  • Другий варіант – поступово рухатися суворо за логікою тем, що вивчаються. Цього принципу варто дотримуватись у тих випадках, коли кожна наступна тема базується на попередніх.
  • Є сенс вчити квитки один за одним, «розставляючи» інформацію в кожній новій кімнаті і навішуючи на двері табличку з номером квитка («будинок» може бути і «готелем»).
  • Найскладніші питання краще залишити «на закуску», обов’язково виділивши їм достатньо часу, а легкі – вивчити першими.
    Загалом є й протилежна думка – складне треба вчити першим, поки концентрація та енергія на піку.

“Я точно не зможу підготуватися”

Не потрібно грати в рулетку, сподіваючись, що потрапить потрібний квиток. Доцільніше зробити так: ідеально (ну, або хоча б більш-менш) вивчити перші питання кожного квитка. А по друге – пройтися трохи. Бадьорий початок забезпечить вам уподобання викладача. Навіть якщо ви будете в другому питанні «плавати», шанси скласти іспит на пристойну оцінку дуже непогані.

Не запам’ятати, а зрозуміти: історія на ЗНО

Намагайтеся зрозуміти те, що вивчаєте, щоб своїми словами розповісти на іспиті (а крайньому разі – домислити). Знаходьте логічні зв’язки між блоками інформації, що вивчаються.

І, звичайно, найкраща порада – це прийти в GoMother за якісними знаннями!

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!