Новини

Математичні трюки, які вразять будь-кого

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Допомога з математики. Традиційно в новорічну ніч за одним столом збираються найближчі та важливі люди. І яке ж свято обходиться без розваг? Хтось одна за одною розповідає веселі історії, хтось грає в ігри, деякі вигадують конкурси, а є і айтішники – хлопці, які добре знаються на математичних трюках. Як шокувати будь-яку компанію за допомогою стандартного цифрового прийому – розповість GoMother.

Я знаю день твого народження: математика – це не тільки просто, але й захоплююче

Скажіть своїм гостям, що вам під силу вгадати день народження будь-якого з них (або дату для чистоти експерименту, адже день народження близьких ви знаєте). Попросіть будь-якого бажаючого помножити на 2 число дня свого народження (або тієї дати, але тільки число). Після цього нехай людина додасть до результату число 5 і помножить на 50 отриману суму. До отриманого числа потрібно додати номер місяця народження (наприклад, вересень – 9), і вголос назвати отримане число. За мить ви зможете сказати точну дату.

У чому секрет: в умі потрібно відібрати від названого гостем цифру 250. Тоді у вас вийде 3-4 значне число. Перші цифри у ньому будуть числом, останні – місяцем.

Математика – просто: твоє число – це…

У великій компанії можна запропонувати гостям вигадати двозначне число. Після цього вони повинні помножити число його десятків на два і додати до результату 5, помножити все на 5, до отриманої суми додати 10 і число одиниць тієї цифри, яку задумали відразу. Попросіть назвати підсумкове число.

Для відгадування цифри відніміть від одержаної суми 35 і назвіть усім цифру.

Неймовірна пам’ять: допомога з математики

Щоб продемонструвати цей трюк, необхідні деякі заготовки. Підготуйте багато карток із номерами – двозначними числами. Крім номера, у них мають бути вписані 7 цифр.

Картки отримують гості. Ілюзіоніст каже, що запам’ятав кожне число у картці. Завдання «залу» – оголосити номер карти, а ілюзіоніста – сказати число на ній.

У чому секрет: число варто записати за особливим алгоритмом. До номера картки додайте 5, вийде двозначне число. Переверніть його та впишіть собі. Додайте цифри, з яких складається число та записуйте далі. Кожна наступна цифра – сума пари останніх. Якщо виходить двозначне число, пишіть 1.

Хочу стати програмістом: допомога з математики

Чудова мрія! Здорово, що чарівники з GoMother можуть її здійснити! Приходь до нас на м. Житомирська та м. Академмістечко на пробне заняття та вивчай веселе програмування;)

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!