Новини

Як учні GoMother розробляють сценарій гри за допомогою Python

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Програмування для дітей мовою python. Новий рік – це та сама пора чарівництва, яку ми з трепетом чекаємо у дитинстві. Безліч гарних прикрас, нарядних ялинок, і звичайно ж, на подарунки чекають своїх адресатів. GoMother також підготувала призи для своїх учнів. Найкреативніші і найуміліші наші хлопці мають змогу отримати круті презенти, що знадобляться їм у майбутній роботі як програмісти. Минулого року це були зручні навушники, що цього разу – скоро дізнаєтесь. А поки що пропонуємо поринути в атмосферу креативної гонки і подивитися, з яким типом завдань працюють наші айтішники.

Конкурс від GoMother: програмування для дітей мовою python

Добра традиція нашої школи – влаштовувати напередодні новорічних свят конкурси. Учні змагаються у малюванні анімованих листівок, роблять свої ігри та навіть невеликі анімації. Прикладом одного з таких завдань ми пропонуємо вам розглянути докладніше.

Гра «Не дай кульці впасти»

Суть гри в тому, щоб на розробленому вами прямокутному полі розмістилася кулька. При зіткненні зі стінами або стелею він має відскочити в інший бік. При падінні фігурки на підлогу на вас чекає програш. Для запобігання цьому образливого результату потрібно змайструвати невелику платформу, від якої куля має відбиватися. Завдання гравця – ловити цією платформою м’яч і щоразу не давати йому торкнутися статі. Один порятунок фігурки приносить гравцю одне очко.

Який алгоритм дій у python для дітей?

З усіх секретів наших учнів розкриємо лише один: перед початком програмування вони пишуть сценарій гри. В даному випадку він виглядає приблизно так:

  • старт гри;
  • початок руху кульки;
  • розробка рухів платформи;
  • сценарії на випадок зіткнення кулі зі стелею чи стінами;
  • додавання рахунку у випадку, якщо кулька зіткнулася з платформою;
  • кінець гри, якщо кулька впала на підлогу.

Як виглядає готова гра: програмування для дітей мовою python?

Наші учні перебувають у процесі доопрацювання своїх конкурсних шедеврів, тому нечесно показуватиме чийсь раніше. Але ви можете зробити таку гру власноруч, прийшовши на наш курс із програмування для дітей. Чекаємо креативних та талановитих на м. Житомирська та м.Академмістечко!

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!