Новини

Чим відрізняється ДПА від ЗНО?

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Підготовка до ДПА онлайн – поговоримо про важливість

Підготовка до ДПА з математики. ДПА та ЗНО – це дуже важливі іспити у житті кожного школяра. І в тому і в іншому випадку вони вирішують долю дітей і визначають, куди ті надійдуть, ким стануть у дорослому житті. Починаючи з першого класу хлопців готують до іспитів, постійно твердячи про важливість підсумкового бала. Але не всі розуміють у чому принципова різниця між цими двома тестами. Сьогодні GoMother розповість – кому потрібно мати справу із ЗНО, а кому з ДПА, і чому ці іспити обидва рівнозначно важливі.

Трохи про термінологію при онлайн підготовка до ДПА

Державна підсумкова атестація (ДПА) – це оцінка результатів навчання учнів із ключових предметів у шкільництві. Вона фіксує якість середньої освіти у 4-му, 9-му та 11-му класах. ДПА впливає на середній бал атестата, який, у свою чергу, враховується під час розрахунку конкурсного балу під час вступу.

Зовнішнє незалежне оцінювання – це фактично всеукраїнський вступний іспит, за результатами якого школяр може бути зарахований до університету. Тільки здавши ЗНО, можна вступити до вишу.

Хто може не складати іспит: підготовка до ДПА з математики?

22 червня президент України підписав закон про звільнення одинадцятикласників від обов’язкового складання ДПА цього року. Це означає, що випускники шкіл, які цього року не планували вступати до університету, можуть отримати свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти, не здаючи ДПА. Їм мають виставити бали на основі попередніх оцінок.

Охочі здати ДПА зможуть це зробити або у навчальних закладах, або у формі ЗНО. Якщо школярі впевнені у своїх знаннях, це допоможе підтягнути середній бал атестата.

Для кого ЗНО обов’язково, а для кого ні: підготовка до ДПА з математики?

ЗНО не скасували і поки що скасовувати не збираються. Ті, хто хоче вступити до вишів у 2022 році, мають здати зовнішнє незалежне оцінювання, адже інших шляхів вступу до вишів не передбачено.

Заступник міністра освіти і науки Єгор Стадний під час одного з брифінгів розповів, що можливість вступати як з ЗНО, так і вступних іспитів для цих вступників існувала весь час, але правила відрізнялися для Донбасу та Криму. Цього року правила змінили та розширили список закладів більш ніж до 100.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!