Новини

Як з роками змінювалося ЗНО?

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Підготовка до ЗНО математика з нуля. Усі знають, що ЗНО – найважливіший іспит для кожного українського абітурієнта. Але чи добре вам відомо, які зміни пережив іспит на шляху свого становлення? Які предмети хлопці здавали понад десять років тому? Скільки коштувала решта для одного учня? Відповідь на кожне з питань готова озвучити GoMother, швидше переходи до читання нової статті.

Історія іспиту: підготовка до ЗНО математика з нуля

Ще 1993 року в Україні вперше спробували запровадити тестування випускників загальноосвітніх шкіл. Але тоді спроба не мала успіху. А вже у 2004 році Центром тестових технологій Міжнародного фонду «Відродження» спільно з Міністерством освіти і науки проведено тестування 4485 випускників шкіл міст Києва, Донецька, Львова, Харкова, Одеси з математики, української мови, історії, економіки. Це були одні із перших прототипів відомих сьогодні тестів. З 2008 року проходження зовнішнього незалежного оцінювання є обов’язковою умовою вступу до вишу. Воно проводилося відразу з таких предметів: українська мова та література, історія України (з найдавніших часів до наших днів), всесвітня історія (з найдавніших часів до наших днів), зарубіжна література, хімія, фізика, біологія, математика, основи економіки, основи правознавства та географія.

Що ще відомо про фізика підготовка до ЗНО?

Середня вартість тестування одного учасника зовнішнього незалежного оцінювання 2007 р. у розрахунку на один предмет становила 38,5 гривень

Сьогодні деякі предмети прибрали із переліку, залишивши лише такі:

Українська мова та українська література/ Українська мова
Математика
Історія України
Іноземні мови (англійська, німецька, французька, іспанська)
Географія
Біологія
Фізика
Хімія

Варто зазначити, що така річ, як «пороговий бал», з’явилася не відразу. Абітурієнти познайомилися з нею лише 2015 року.

Які зміни у проходженні процедури додалися у 2021 році: математика з нуля ЗНО

З 2021 року хлопці, чиї результати виявилися найкращими (максимум, яким можна отримати – 200 балів) отримуватимуть іменні премії у розмірі 100 тисяч гривень. На фінансове заохочення можуть розраховувати 30 учасників ЗНО, які за результатами тестів з чотирьох дисциплін отримають 790 балів. При цьому хоч один предмет повинен бути складений на максимальні 200 балів. Також обов’язковою умовою отримання премії є навчання в українському ВНЗ.

Із цього року максимальна кількість іспитів для проходження збільшилась до п’яти. Крім того, абітурієнти отримали можливість складання більшої кількості предметів на платній основі, що не передбачалося раніше.

Підготовка до ЗНО математика з нуля

Іспит з української мови та літератури набув деяких змін. На відміну від попередніх років, іспит складався з двох рівнів:

1) українська мова,

2) українська мова та література.

Випускники обирали один предмет із двох, залежно від потреб при вступі до ВНЗ. Таким чином ті, хто планує вступати на технічні спеціальності, можуть не складати обов’язковий іспит з української літератури.

ЗНО з математики також змінилося. З 2021 року іспит з математики має два рівні:

1) стандарт;

2) заглиблений.

Багато випускників шкіл, які плануватимуть вступати на гуманітарні спеціальності, в яких математика не є основним вступним предметом, зможуть скласти іспит рівня стандарту.

Підготовка до ЗНО з математики з нуля

Звичайно, не так просто підготуватися до такого тесту, як ЗНО. Але набагато легше робити це із професійною командою. Приходьте до нас у GoMother – буде весело та продуктивно)

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!