Новини

Що таке моушн-дизайн та де його застосовують?

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Моушн дизайнер – це наполегливий чарівник. Коли нерухома картинка починає проявляти рух, вона стає анімацією. Але навіть пожвавлення не дає їй повноцінного права називатися моушн-дизайном. Тільки значеннєве навантаження може дати таку можливість. Що ж таке, цей «моушн-дизайн», і в яких сферах його активно використовують програмісти – вже знає і готова поділитися з вами GoMother, скоріше читайте нову статтю.

Моушн-дизайн це ціла історія, яку автор намагається донести за допомогою короткого відеоролика. Для того, щоб стати моушн-дизайнером, айтішнику потрібно бути одночасно програмістом, сценаристом, художником, монтажером, продюсером та саунд-дизайнером.

Кіноіндустрія: моушн дизайнер – це працівник кіно теж

Звичайно, перше і найочевидніше, що може спасти на думку – це кіно. Наприклад, звичні нам титри – це прабатько сучасної моушн-айдентики.

Відеокліпи, тому що моушн дизайнер – це робота з анімацією

Не можемо не згадати цю галузь, тому що саме в ній художник весь час шукає нові форми та позбавляється старих.

Реклама у 3д моушн-дизайн

Сучасний світ неможливий без комерції. Реклама – це те, з чим ми стикаємось щодня та повсюдно. Вони розраховані викликати емоції в людини.

Презентації та курси графічного дизайну для дітей

Сьогодні відеоконтент має набагато більший попит, ніж друковані видання. Справа в тому, що часом набагато швидше і ефективніше знайти потрібний ролик у Мережі, ніж читати керівництво, яке, до того ж, може не вирішити проблему. Відео використовують не лише на ютьюб, а й уроках та різних гайдах.

Моушн дизайнер – це про інтерактивний дизайн

Це досить нове відгалуження в дизайні, яке поєднує програмування і шоу. Воно також широко використовується для створення: іконок, прелоадерів, мікровзаємодії, відеобекграундів, прототипів, оформлення кейсів, презентацій.

Які програми використовують айтішники для створення моушн-дизайну?

Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, After Effects, Premiere Pro, Cinema 4D, Adobe Animate, Moho – інструментарій, яким користуються моушн-дизайнери.

Як створити портфоліо моушн дизайнера?

Стати моушн-дизайнером може абсолютно кожен. Головне – бажання та можливість присвятити трошки часу вивченню азів професії. Добре, що сьогодні існують школи, на зразок GoMother, які вчать малюків коханому ремеслу навіть онлайн. А для прихильників традиційної форми навчання ми маємо офіс, який розташований на м. Академмістечко та м.Житомирська.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!