Новини

10 порад для початківця програміста, які допоможуть не помилитися на початку шляху

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Web-програмування. Кожен айтішник на початку свого шляху пробує всілякі методи для досягнення найкращого результату. Але часто після третьої спроби і нерідко настільки засмучують айті фахівців, що навіть відбивають у них будь-яку мотивацію до подальшої роботи. Які поради досвідчені програмісти можуть дати Джуніор? GoMother зібрала найкращі настанови на думку наших досвідчених викладачів.

1. Не лінуйтеся

Вільний час, навіть під час роботи над якимось проектом, можна використовувати для саморозвитку. Замість грати в мобільні ігри, подивіться навчальний ролик на ютуб. Прочитайте статтю про нові технології і спробуйте скористатися їхнім досвідом в вашу роботу. Створюйте власні скрипти і вивчайте мови програмування досконало. Зараз може бути складно, але ви в майбутньому точно скажете собі спасибі.

2. Умійте подати свою ідею в web-програмування

Тут як ніколи точно сказати, що стислість – сестра таланту. Постарайтеся не писати зайвого, залишайте самий мінімум корисної інформації. Люди не читають тексти, в яких більшість слів – вода.

3. Пробуйте нові амплуа

Не важливо, яку галузь програмування ви для себе вибрали. У вас є тисяча шансів випробувати себе в нових професіях, і зрозуміти яка з них ваша. Можливо, доведеться кардинально змінити курс, але, повірте, це ваш зріст і в ньому немає нічого поганого.

4. Оцінюйте себе гідно

Все, що ви робите, має виходити від серця. Не беріться за роботу, виконувати яку вам не приносить задоволення. Чіпляйтеся до дрібниць і до себе. Не бійтеся просити більшого, якщо бачите, що заслуговуєте цього.

5. Користуйтеся готовими рішеннями з розумом в web-програмування з нуля

Чим гарний айті, так тим, що всі ваші проблеми хтось колись вже вирішував. Але не варто весь час вдаватися до готового. Використовуйте можливості власного мозку для досягнення кращих результатів. В майбутньому це допоможе вам знаходити нестандартні методи рішення.

6. Пам’ятайте про загальній картині

Часто, в гонитві за класним блоком або в розробці чергового класу програмісти забувають про те, як в кінцевому підсумку буде виглядати вся їх робота. Через це виникають помилки в коді і все задумане не реалізовується. Кожен елемент залежить від іншого і це важливо завжди пам’ятати.

7. Не лякайтеся оцінювань

Молоді програмісти намагаються виконувати завдання в блискавичні строки, часто ставлячи перед собою нездійсненні дедлайни. Сміливо говорите замовнику, що вам необхідно більше часу і не забувайте перестраховуватися додатковими годинами.

8. Дізнавайтеся нове

Через час то, що ви вивчаєте зараз, стане застарілим і непотрібним. Ви повинні бути в курсі всіх інновацій, адже роботодавці будуть їх вимагати.

9. Просіть допомоги вчасно у навчання веб-програмування

Всі ми помиляємося. Така вже природа людини. Немає нічого поганого в тому, щоб запитати поради у колег “по цеху” на якомусь форумі. Всі ми колись починали працювати і у всіх були факапи. Це нормально в процесі навчання.

10. Пробуйте самі як веб програміст навчання

Допомога – це добре. Але до неї потрібно вдаватися лише в тому випадку, конда власні ресурси вичерпані. Самостійність в нашій справі – все.

На наших курсах програмування справжні фахівці дадуть ще стільки ж рад і корисних лайфхаки для юних програмістів. Приходьте і переконайтеся самі – ми знаходимося на м. Житомирська і м. Академмістечко.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!