Новини

ДПА: що це таке і як проходить дана процедура?

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Підготовка до ДПА 2022. Кожен школяр знає, що по закінченню середньої школи на нього чекає велика «контрольна робота» під назвою ДПА. Хтось готується заздалегідь, зубрячи математичні формули і правила граматики української мови, а хтось розраховує на фортуну і лояльність вчителів-екзаменаторів. У будь-якому випадку, цей іспит дуже важливий і без нього атестат не отримаєш.

Підготовка до ДПА 2022: що це за процедура?

Для початку визначимося, що ж таке ДПА. ДПА або ДПА – державна підсумкова атестація. Такий іспит проводиться в школах тричі: в 4-м, 9-м і 11-му класах. Якщо в молодшій школі являє собою відносно простий іспит, а в 11-му більше формальність, то для дев’ятикласників все трохи складніше. Хоч як екзаменаторів і сидять власні вчителі, ніяких поблажок вони дати не можуть. До того ж, серед завдань є як тести, так і завдання з відкритою відповіддю, що збільшує шанс помилки.

Школярі здають 3 іспити ДПА: обов’язкові українську мову і математика і третій на вибір. Найцікавіше, що вибір залишається за адміністрацією навчального закладу. Спеціально зібрана комісія обговорює: який предмет найкраще вибрати для того чи іншого класу. Вони грунтуються на тому, профільний чи клас (якщо так, то який профіль), які предмети зазвичай здають учні в цій школі і що самі діти думають про це. Звичайно ж, про вибір вчителів клас дізнається заздалегідь і починає ретельно готуватися.

Підготовка до ДПА 2022 математика та інші предмети

Іспити здаються в кінці навчального року, приблизно на початку червня. На один предмет виділяється один день, в який хлопці приходять в школу. Всі правила школярі знають заздалегідь, але вчителі промовляють їх на іспиті. Потім педагоги уважно стежать за порядком і чесністю написання робіт. Через кілька днів учні вже знають свої оцінки, які виставляються в 12-бальною шкалою.

Підготовка до ДПА англійська: чи є десь ці завдання?

ДПА – досить складний іспит. Незважаючи на те, що з української мови належить написати всього лише диктант, навіть цей предмет вимагає ретельної підготовки. Звичайно, для кожного з предметів існують свої збірники завдань і їх рішень, якими і користуються вчителі. Ці методички затверджені Міністерством освіти України, так що можна сміливо готуватися саме по ним.

Підготовка до ДПА з англійської в GoMother

Айті школа GoMother спеціалізується на підготовці школярів до таких важливих іспитів, як ДПА та ЗНО з усіх предметів. Також у нас є комп’ютерне навчання для дітей. Наші педагоги знають, як знайти підхід до будь-якій дитині. Ми знаходимося на м. Академмістечко і м. Житомирська.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!