Новини

javaScript: як мова отримала свою популярність і за що її сьогодні цінують програмісти

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Комп’ютерні курси для підлітків: почнемо з JavaScript

IT курси для підлітків. JavaScript – один з найвідоміших і найбільш використовуваних мов програмування серед айтішників. Його «юзають» через величезної кількості переваг, перед якими іншими мовами програмування поступаються. Як почалася історія JavaScript і який він зараз – помічник програмістів всього світу – розповімо в нашій новій статті, швидше за приступайте до читання.

Мова програмування JavaScript активно використовується IT-спеціалістів у наші дні. Все тому, що він використовується як для створення динамічності статічеcкіх веб сторінок, так і для написання повноцінних додатків і навіть комп’ютерних ігор. Варто зауважити, що створення ігор на JavaScript зустрічається рідше, так як програмісти все більше користуються іншими мовами програмування, такими як Python.

Передумови та перші кроки до випуску JavaScript почалися ще в 1992 році, саме тоді почалася робота над скриптовою вбудовуваним мовою Cmm. Пізніше його перейменували на ScriptEase, тому що назва «Сі мінус мінус» прийняло злегка негативний відтінок. Але варто згадати, що назва мови змінювалося ще кілька разів до того, як стало таким, яким ми знаємо його сьогодні.

Як мова програмування JavaScript отримав свою назву – IT курси для підлітків

У 1995 році Брендану Ейху доручили завдання впровадити мову програмування в браузер Netscape. З самого початку він мав назву Mocha, а пізніше LiveScript. В кінці-кінців, він отримав своє сучасне ім’я – JavaScript. Для цього розробники пішли на одну хитрість: вони знали, що в той час великою популярністю користувався іншу мову програмування під назвою Java. Для залучення розробників до в принципі впізнаваний назвою, творці додали до цього слова свою частину. Так «народився» JavaScript.

Остання на даний момент версія мови ES6 побачила світ у 2015 році. З її появою мову заграв новими фарбами. Виникли нові стандарти, а також можливість роботи з константами. Багато в чому змінився і сам код. Мова дотримується принципу скорочення коду при більшої функціональності.

У чому ж особливість JavaScript – IT курси для підлітків

  • Динамічна типізація. Простіше кажучи, тип даних визначається в тому випадку, коли змінної або const буде присвоюватися її значення;
  • Гнучка робота з функціями. В JS функції можна не тільки виконувати, але ще й повертати функції з функцій, передавати функції в якості параметрів іншим функціями і привласнювати функції в якості значення змінних;
  • Всі сучасні браузери підтримують дану мову програмування ;
  • Об’єктно-орієнтоване програмування. Це методологія програмування, в якій вся програма представляється у вигляді сукупності об’єктів.

Де навчатися на програміста: курси з програмування для підлітків

Безумовно, кожен програміст сам вибирає з якою мовою йому простіше працювати, грунтуючись на його особливості, функціонал і «потужність». Як правильно вибрати для себе найкращий і вивчити його – знають фахівці айті школи GoMother, яка знаходиться на м. Академмістечко і м. Житомирська. Приходь до нас, у нас вчитися – весело!

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!