Новини

Як Scratch може навчити дитину створювати і слідувати алгоритмам?

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Програмування Скретч. Всі ми знаємо, що програмування – сфера складна. Багато хто навіть впевнені, що вона підвладна не кожному. Але не всі знають, що в програмуванні дуже багато відгалужень і абсолютно кожен дорослий знайде для себе те, що йому найбільш цікаво. Якщо говорити про дітей, то для них вивчення айті починається з проведення паралелей із життям. Тема нашої сьогоднішньої статті – алгоритми і як з їх допомогою можна ввести дитину в світ програмування, а також навчання Скретч.

Алгоритм – це виконання певних дій, яке завжди тягне за собою конкретний результат. Наприклад, ми знаємо, що для того, щоб з’їсти бутерброд з сиром і ковбасою, потрібно відрізати шматок хліба, відрізати шматочок ковбаски і сирки і з’єднати всі компоненти. Тільки при такій послідовності ми отримаємо саме бутерброд з ковбасою і сиром. Якщо пропустити один крок, алгоритм буде порушений і ми вже не отримаємо того результату, на який розраховували спочатку.

Плюси Скретч програмування

Алгоритми в айті – це ази, то що апріорі потрібно знати і розуміти кожному програмісту. Саме з цього починають вивчення програмування школярі. Для відточування даного скіла ідеально підходить програмування в Скретч. По-перше, все доступно і батьків не потрібно ламати голову над «новою програмою, яку ми свого часу і не знали» – кожну помилку Скретч допоможе вирішити дитині самостійно. По-друге, це та ж комп’ютерна гра з яскравим інтерфейсом і безліччю розвитків подій.

Програмування Скретч – це ази в айті

Саме в Скретч уроки для дітей дитина вчиться створювати власні алгоритми: від банальних кроків до музики, яка супроводжує головного героя міні-мультфільму чи гри це робота з блоками, складовими алгоритми. Якщо динозаврик йде на зустріч до свого друга, який зліва, кроками «вправо» – друзі ніколи не зустрінуться. Це прості правила, які не можна змінити. Таким чином, Scratch розвиває ще й логічне мислення, що впливає і на креатив.

Скретч – програмування для дітей

Безумовно, в професії програміста алгоритми – річ буденна. Це вже звичні команди, які сприймаються, як те, що має бути. У текстовому програмуванні ми відкриває тег, вносимо потрібний контент і закриваємо тег. Тільки тоді він спрацює так, як нам потрібно. Якщо не закрити тег – ми отримаємо набір букв і зайві символи на нашій веб-сторінці. Таких прикладів можна навести безліч.

Скретч для дітей можна вивчити онлайн і офлайн

Насправді, айті стосується багатьох сфер життя, і, вивчаючи окремі теми, дитина більше дізнається про природні процеси, людських особливості та фізичних закономірностях. Програмування – це не інформатика, а всебічний розвиток дитини. Приходьте до нас на заняття програмування на Скретч навчання і переконайтеся в цьому самі. Ми знаходимося на м. Житомирська і м. Академмістечко. Вчитися – не тільки корисно, а й весело!

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!