Новини

Як добре написати диктант на ДПА з української мови?

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Підготовка до ДПА 9 клас. Обов’язкова процедура для перевірки знань після вивчення курсу шкільної програми в середній школі в Україні – це ДПА. Кожен дев’ятикласник добре знає, що в травні його чекає відразу три іспити, один з яких обов’язково буде з української мови. Форма такого іспиту – диктант. І якщо одні школярі раді такому результату подій, інших диктанти лякають не менш ніж ДПА з математики онлайн. Як добре підготуватися до іспиту і на що звернути увагу під час нього – розповімо в цій статті.

ДПА математика 9 клас і українська мова – абсолютно різної структури

ДПА в 9 класі з української мови – це завжди диктант. Здавалося б, набагато легше, ніж завдання на визначення членів речення або будь-яких інших елементів. Але чомусь деяких учнів це лякає. Їм здається, що вони щось не так почують або не зрозуміють де потрібно ставити правильні знаки пунктуації. Найскладніше з цитатами – вони вводять в ступор навіть відмінників.

Чому не варто боятися диктанту на ДПА з української мови: підготовка до ДПА 9 клас?

По-перше, для учнів 9-х класів ніколи не виберуть надскладний текст. Не налаштовуйтесь на головоломку, краще присвятіть час на підготовку ДПА 9 клас. Згадайте правила орфографії і пунктуації.

На що звернути увагу під час іспиту онлайн ДПА з математики або з української мови?

Звичайно, вчитель читатиме текст максимально чітко і зрозуміло. З інтонації можна буде зрозуміти, де варто поставити розділовий знак. А ось який саме – варто вивчити заздалегідь. Також заздалегідь повторіть правопис слів, які пишуться завжди з великої літери і подвоєння букв в окремих словах.

Також не поспішайте ставити знаки, якщо не впевнені, що вони там потрібні. В кінці диктанту вчитель знову прочитає текст повністю і ви по його інтонації все зрозумієте. Не переживайте, припустившись помилки. Акуратно закресліть слово і зверху або поруч напишіть правильне.

Підготовка до ДПА 9 клас – де знайти якісні курси?

Найважливіше – якісна підготовка. GoMother знає які тексти найчастіше вибирають для диктанту на ДПА та з радістю підготує тебе до нього. Ми також практикуємо пробне ДПА по укр мове і ДПА з математики 9 клас. Приходь до нас на заняття на м. Житомирська або м. Академмістечко. Доведемо, що вчитися – весело!

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!