Новини

Комп’ютерна графіка: переходимо від полотна до планшету

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Комп’ютерна графіка та дизайн – високооплачувана і актуальна сфера в наш час

Комп’ютерна графіка і дизайн – не тільки модна галузь, але і дуже прибуткова. Найкращі художники заробляють від 2 тисяч $, а моушн-дизайнери і того більше. До того ж, таке малювання відмінно розслаблює і допомагає вивільнити емоції. Виникає питання: якщо я вмію малювати на папері – чи вийде у мене так само на планшеті? Відповімо в нашій статті (спойлер: так).

Рука звикає до пензлика й олівців, тому переключитися на стилус трохи важкувато. Але, тим не менш, в графічному планшеті також як і на аркуші паперу можна створити справжній шедевр. Різноманітність кольорів, можливість вибору товщини пензля, відтворення матеріалів: олівець, ручка, крейда, фарби, масло – за допомогою їх виходять яскраві та реалістичні 2D і 3D картинки.

Растрова і векторна графіка – обидві використовує графічний дизайнер

Як же швидко з паперу перейти до малювання на планшеті? Айті школа GoMother має в своєму арсеналі кілька порад:

1. Скачайте розмальовку і потренуйтеся зафарбовувати. Так, саме так. Ця вправа дозволить зрозуміти принцип змішування кольорів на гаджеті, познайомить вас з ластиком і всіма потрібними інструментами. Не бійтеся помилятися: кожен некоректний рух можна безболісно виправити.

2. Емоційне малювання
Дайте волю почуттям. Обирайте яскраві кольори і наносьте будь каракулі. В кінці спробуйте дати своєї творчості тіне1. Художники часто користуються цією вправою для відпрацювання дрібної моторики рук і роботи з деталями саме на планшеті.

3. Запишіться на курси. Все ж краще починати вивчення чогось нового під пильним наглядом фахівців. У айті школі Gomother є курс навчання малюванню з нуля і курси з малювання на графічному планшеті. Ми займаємося з найменшими дітками і точно знаємо як захопити їх цим заняттям. Приходьте до нас на заняття в будь-якій зручній для вас формі: онлайн або офлайн в офіс на м. Житомирська або м. Академмістечко. Курси цифрового малюнка і курси живопису – на ваш смак.

Які недоліки малювання стилусом перед олівцем і фарбами: курси малювання для дорослих комп’ютерна графіка і дизайн

Деякі художники скептично ставляться до графічного малювання, вважаючи, що воно не задіює праву півкулю мозку, що відповідає за креативне мислення та позбавляє людину креативу в виборі і створенні кольорів і форм, адже все вже давно готове в програмі. З упевненістю можемо сказати, що це так само складно і часозатратно. До того ж, точно так само важливо знати основи малюнка.

Області застосування комп’ютерної графіки

Найголовніше – графічний дизайнер актуальна професія. Такі фахівці потрібні в рекламі, для створення комп’ютерних ігор, мультфільмів, навчальних програм, на телебаченні і в принципі майже у всіх сферах, що стосуються роботи з людьми. Ми їдемо в метро і бачимо різнокольорові рекламні плакати – справа рук дизайнера, будинки відкриваємо інтернет і бачимо приголомшливі арти – також постаралися дизайнери. Ілюстративна графіка – не просто майбутнє, це наше сьогодення.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!