Новини

Python: історія виникнення та важливість вивчення

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Python для дітей. Програмування – сфера дуже цікава і обширна для креативу, як мінімум тому, що програміст може вибирати зручну мову програмування і середовище для роботи. Сьогодні ми поговоримо про одну з них – Python. Як він виник і хто його створив? Пропонуємо дізнатися в нашій новій статті або на уроки програмування Python для дітей в GoMother.

Перша версія Пайтон побачила світ в 1991 році. Це був синтаксис мови, який потребував безлічі доробок, але все ж в ньому вже був модуль, основні типи даних, функції і багато іншого. Уже в 1994-му з’явився Python 1.0, в який додали лямбда-числення, згортку списку, filter та map. Цікаво? На наших курси Python для дітей ми проходимо багато класних речей.

Головним розробником з кінця 1980-х аж до 2018 був Гвідо ван Россум – голландський програміст. У 2000-му році команда розробників Python перейшли в BeOpen.com. Там їм вдалося випустити всього одну версію 2.0 до переходу в Digital Creations. Мова удосконалювалася і з часом і кожною новою випущеною версією в ній з’являлися все нові поліпшення: спискове включення, система збирання сміття з підтримкою циклічних посилань, об’єднання базових типів Python і класів, що створюються користувачем, в одній ієрархії і багато іншого.

Уже в 2008 був випущений Python 3.0, який повинен був прибрати всі помилки і баги попередніх версій, а також включав в себе новий синтаксис для метаклассом, реорганізацію стандартної бібліотеки, повний перехід на unicode для рядків, ієрархію типів для чисел і багато іншого.

У своїй роботі над розробкою Python Гвідо ван Россум користувався досвідом від користування такими мовами програмування як ABC, Модула-3, а також С і С ++.

Python для дітей – зрозумілий і прозорий

Сьогодні ж Пайтон по праву вважається найбільш зручним і найпопулярнішою мовою програмування серед айтішників. Він хороший як для Сеніор, так і для джуніор, які роблять перші кроки в сфері. Більш того, його освоюють підлітки – настільки він зрозумілий.

Що таке об’єктно-орієнтоване програмування: програмування для дітей мовою Python

Об’єктно-орієнтоване програмування (ООП) – це буквально підхід, при якому вся програма розглядається як сукупність взаємодіючих між собою об’єктів. При цьому нам важливо знати їх характеристики.

У кожного об’єкта в системі є властивості і поведінку, як і у будь-якого реального об’єкта. Наприклад, розглянемо об’єкт «машина». У нього є властивості (колір, вага, вартість) і поведінка (машина може їхати, сигналити, споживати паливо).

Програмування на Python стане в нагоді в майбутньому

Такий підхід допомагає будувати складні системи більш просто і природно завдяки тому, що вся предметна область розбивається на об’єкти і кожен з них має слабкий зв’язок з іншими об’єктами. Слабка зв’язаність виникає внаслідок дотримання трьох принципів: інкапсуляції, успадкування та поліморфізму.

Програмування для дітей Python

ООП можна вивчити за допомогою Пайтон в нашій школі програмування на курс програмування Python для дітей. Записуйтеся на заняття в нашу айті школу GoMother.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!