Новини

Поділ ЗНО з української мови та літератури: навіщо і як?

Прокрутити вниз
Опубліковано:

ЗНО 2021 вже позаду. Щороку абітурієнти для вступу до ВНЗ зобов’язані були проходити процедуру ЗНО з як мінімум трьох предметів: обов’язковий з української мови та літератури, на вибір математика або історія України і третій – будь-який з переліку тих, що виносяться на ЗНО предметів і потрібних для вступу школяра в той чи інший навчальний заклад. В 2021 правила злегка змінилися і тепер українську літературу в парі з українською мовою складати зовсім не обов’язково. Про це свідчать і ЗНО результати. На які спеціальності потрібно іспит звичного нам зразка і чим це обумовлено – розберемося в статті.

ЗНО тести – що змінилося?

ЗНО – це загальнодержавний незалежний іспит, за результатами якого школярі в Україні вступають до ВНЗ. Ще до недавніх пір все старанно зубрили наголоси і граматику на пару з героями творів українських класиків та їх біографіями. З 2021 року українська література – не обов’язкова для здачі. Головне – це ніяк не знизить результати ЗНО. Але в цьому є свої нюанси.

ЗНО по укрмови: нюанси

Тільки українська мова тепер можуть здавати хлопці, які бажають вступити на технічні спеціальності а також зв’язати своє життя з медициною. У цьому є своя логіка: діти можуть зробити більший упор на ЗНО з математики 2021, фізику і потрібну їм для здачі в 11 класі хімію, що не зазубрюючи ще й літературу. «Гуманітарії» ж залишили колишній розклад: вони повинні добре підготуватися як до української мови, так і до літератури. На одному з офіційних урядових сайтів зазначено, що це стосується спеціальностей з підвищеними вимогами до гуманітарних знань.

ЗНО 2021: перелік спеціальностей для здачі подвійного іспиту

Що ж це за фахом? Спеціально для вас GoMother зібрала їх перелік.

ЗНО 2021

ЗНО 2021

Для всіх інших спеціальностей достатньо пред’явити сертифікат про проходження ЗНО з української мови.

Високі бали ЗНО 2021 – результат кропіткої роботи

У будь-якому випадку, яку б спеціальність ви не вибрали – програмування, інженерія, медична справа – готуватися до іспитів дуже важливо. Зайнятися цим варто якомога раніше, щоб на підготовку пішло більше часу і менше нервів. Ми готові вам в цьому допомогти. Записуйтеся на курси підготовки до ЗНО в GoMother. Доведемо, що вступити до ВНЗ мрії – не так вже й складно, як здається. Ще трохи і УЦОЯО опублікує розклад ЗНО, так що пора готуватися!

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!