Новини

У якому віці і як найкраще познайомити дитину з програмуванням?

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Scratch для дітей – як прищепити любов до айті? Всі батьки ще з ранніх років дитини замислюються про її майбутній рід діяльності, відстежуючи переваги і звички чада. Активних діток влаштовують в танцювальні та спортивні гуртки, співаків в вокальні центри а більш спокійних і креативних – на малювання, рукоділля і т.д. Дорослішаючи, дитина сама чітко розуміє що їй подобається, а що ні. Так, футбол швидко може змінити програмування. А як краще познайомити малюка зі світом кодів і програм – розповімо в нашій статті.

Не всі школи програмування для дітей прищеплюють любов до айті

Програмування легко може стати хобі для сучасної дитини. З самого дитинства покоління Z ні дня не проводить без гаджетів. Смартфони, планшети, ноутбуки, телевізори і безліч інших пристроїв – не проблема для дворічки. Він з легкістю підбере потрібний пароль і знайде свою улюблену гру в телефоні мами. Що вже говорити про школярів – в ПК вони якщо не аси, то вже точно впевнені користувачі. Цей інтерес легко можна направити в русло айті. Для цього існує Scratch. Скретч програмування для дітей – це середовище програмування, яка не використовує ніяких кодів, тільки готові «будматеріали».

Що таке Scratch для дітей?

Скретч – це «мова програмування для дітей», яка не тільки може прищепити любов малюка до айті, а й визначити його сферу інтересів і стати хорошою профорієнтаційною компанією. Створити свою гру або міні-мультфільм тут зможе будь-який учень початкової школи. Найголовніше – помилятися в скретч програмування для дітей не страшно. Програма направить і підкаже в чому помилка. Котик не побіжить за мишкою, якщо алгоритми будуть підібдрані неправильно. Це вчить дитину послідовності і уважності.

Дитяче програмування – починаємо тільки в Scratch для дітей

Після роботи в програмування для дітей Scratch можна почати ознайомлюватися з більш серйозними програмами і мовами програмування, наприклад Python. Робити це краще в середній школі, коли дитина вже усидлива і має якусь мотивацію до процесу написання кодів. Варто не забувати, що малюкам важлива картинка, вони не візуалізують результат коду. Цим і хороший Скретч – кожну дію можна переглянути прямо зараз. Чим раніше ви почнете вивчати ази – тим ширший вибір професій відкриється перед вашим чадом в майбутньому.

Scratch курси – де пройти?

Де ж почати знайомство з програмуванням? На курси інформатики для дітей в дитяча IT школа GoMother діти приходять якраз для того, щоб не просто трохи дізнатися про програмування, а пов’язати з ним життя і вивчити від «А» до «Я». Приходьте і ви – ми раді бачити маленьких любителів айті в своїх стінах на м. Житомирська і Академмістечко.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!