Новини

Навіщо потрібно ДПА і як мотивувати дитину до його успішного складання?

Прокрутити вниз
Опубліковано:

ДПА з укрмови – обов’язкова процедура

ДПA математика дуже лякає школярів. Всі учні 9-х класів знають, що в кінці року їх чекає важливий іспит – ДПА. При тому, не один, а відразу три іспити, які потребують суттєвої підготовки і знань з 1 по 9 класи. Але не всі діти знають, навіщо їм потрібно складати ці тести. Через це мотивація до підготовки падає і, результат, відповідно виявляється не тим, на який розраховували не тільки рідні, а й сам школяр. Чому так відбувається і як мотивувати дитину – спробуємо розібратися в цій статті.

ДПA математика – не вирок

13-15 років – перехідний вік. Діти стикаються з дилемою: з одного боку, дитинство вже позаду, а з іншого боку, дорослі обов’язки батьки на них перекладати ще не хочуть. Вічні перепади з «дитинства» у «доросле життя» дуже сильно б’ють по психіці і самооцінці маленької людини і вона стає дратівливою і схильною до гіперболізації своїх проблем. Безумовно, в кожному віці проблеми здаються глобальними, тому применшувати їх і говорити «Мені б твої турботи» вже точно не варто. Згадайте себе в 14: Які були ваші турботи і чи здавалися вони вам важливими? Знецінення – найгірший з методів в даній ситуації.

ДПA математика – перевірка знань

Поговоримо про гдз ДПА. ДПА – це іспит, який є показником отриманих знань в середній школі. Багато дітей завдяки цим показникам надходять в професійно-технічні заклади навчання, тому для них здача даного тесту особа важлива. На тлі цієї важливості дуже легко втратити мотивацію. Це відбувається тому, що діти або бояться не встигнути добре підготуватися і вирішують «махнути на все рукою», або бачать, що у інших однолітків результати набагато краще, або ж отримують регулярну порцію демотивації з боку рідних. У хід йде навіть гдз ДПА математика.

Диктант ДПA – це важливо, але не найважливіше в житті

Що робити? Пояснити своєму чаду чому так важливо добре скласти цей іспит. Прийом «двірником станеш» – не кращий як мінімум тому, що це дискримінація за ознакою професії. Краще розкажіть про те, що з хорошою освітою його шанси знайти високооплачувану роботу і займатися улюбленою справою набагато вище, що це престижно і приємно – перебувати в суспільстві освічених людей. Скажіть, що будете пишатися незалежно від результатів іспиту і що він (або вона, звичайно ж) – найрозумніша дитина для вас. Дітям важливо чути слова підтримки від батьків. Адже для кого старатися, якщо знаєш, що в разі поразки тебе не тільки не підтримають, але ще і насварять.

Математика ДПA – головне добре підготуватися

Якщо дитина продовжує навчання в 10-му класі, варто сказати, що ДПA з математики 2022 – хороший шанс відрепетирувати ЗНО і варто докласти максимум зусиль для того, щоб показати свій рівень знань за все 9 років. Хіба зможе людина після установки «покажи всі свої здібності» написати тест на «тяп-ляп»? Але не тисніть. І не перебільшуйте важливість іспиту. Провалити тест – не кінець життя. Нехай про це також знає і ваша дитина.

Найголовніше – добре підготуватися. Приходьте в GoMother на курси підготовка до ДПA 2022 математика і репетиторство – наші викладачі із задоволенням допоможуть вам в цьому. Ми знаходимося на м. Академмістечко і м. Житомирська, а також працюємо в форматі онлайн.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!