Новини

Як створити просту гру за допомогою Unity?

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Курси IT для дітей – це запорука їх безбідного майбутнього. Сьогодні гейм-індустрія розвинена на дуже високому рівні, але розробники ігор все ще затребувані. Саме тому так важливо всім дітям, у яких є бажання працювати в цій сфері розбиратися в найменших аспектах. Сьогодні ми спробуємо створити простеньку гру за допомогою Unity і розберемося що таке «Ассет» і «спрайт» (ви будете здивовані, це не напій). У цьому нам допоможуть курси зі створення ігор.

Курси IT для дітей – що таке Юніті?

Unity – це ігровий движок, що дозволяє створювати додатки та ігри, які працюють на понад 25 платформах. Це дуже зручна середа розробки ігор як для початківців так і досвідчених програмістів. Саме тому ми скористаємося нею, щоб створити нашу першу гру про кулю. А вдосконалити нашу гру допоможуть курси IT для школярів.

Курси створення ігор для дітей покрокова інструкція

1. Відкрийте Unity і виберіть «New project» (кнопка в центрі):

курси IT для дітей

2. Задайте своєму проєктові назву і вкажіть кількість вимірювань. Сьогодні ми будемо працювати в 2D, тому що це кращий приклад для новачків;

Після цього на екрані може виникнути помилка «SceneView Selected shader is expected to have 7 passes». Натисніть кнопку Gizmos, а потім приберіть галочку з пункту Selection Outline і вона зникне:

3. Ви у вікні редактора Unity. Зайдіть в пункт меню Edit і в підміню Graphics Emulation виберіть Shader Model 2:

Розробка ігор навчання: проста гра за пару кроків

4. Робота з Ассетами в курси по Unity

Ассети – це складові компоненти гри. Їх можна розмістити в різні папки для вашої ж зручності.

• Scenes – місця в грі;
• Scripts – скрипти написані вами на будь-якій мові програмування, які забезпечують рух в грі
• Sprites – двомірні зображення предметів, героїв і локацій
• Prefabs – заготовки ігрових предметів

Саме час перетягнути потрібний спрайт з поля з Ассет в віконце сцени. Для того, щоб через нього не проходили інші предмети, додайте до нього елемент начебто Collider 2D з категорії Physics 2D. Вибирайте той тип, який відповідає формі спрайту: наприклад, Circle Collider 2D (якщо це куля) або Box Collider 2D (якщо квадрат):

Щоб зробити края рівномірними розміром спрайту натисніть на Edit Collider:

Додайте елемент Rigidbody 2D: він відповідає за пересування предметів:

5. Налаштування

В поле Interpolate вкажіть Interpolate – це зробить рух об’єкта більш плавним. А для зміни швидкості падіння, задайте гравітацію для всього проекту. Це можна зробити в меню Edit -> Project Settings -> Physics 2D:

У віконці праворуч виникнуть настройки, в котори можна змінити параметри гравітації по осі Y або X. Стандартно вона дорівнює -9.98f, але для нас краще вибирати -30f.

Натисніть Play, щоб дізнатися як наш куля буде рухатися. Як бачимо, він все ще витає в повітрі. Для того, щоб створити під ним землю додайте відповідний спрайт:

6. Збереження заготовки

Давайте перетягнемо нашу заготовку в папку Prefabs. Саме сюди копії предметів додаються безпосередньо на карту. У редакторі ви можете змінювати форму і розмір об’єктів: пограйте з настройками, щоб зробити свою першу локацію:

7. Додамо свої скрипти

Саме час поставити нашому м’ячику параметри поведінки. Зайдіть в папку Scripts, і за допомогою правої кнопки миші виберіть
Create -> С # Script. Назвіть свій скрипт зрозуміло, наприклад Controller:

У будь-якому зручному редакторі відкрийте скрипт і почніть писати код. Спершу створимо поля:

Внутри метода Start () инициализируйте Rigidbody 2D:

У рядку Update () змініть код на такий:

Для того, щоб камера слідувала за нами, додамо такий код:

Його потрібно підключити до Main Camera:

Це лише частина плюшок, якими можна облагородити гру. Всі фішки зможете дізнатися на нашому курсі програмування для дітей.

8. Додаємо тригери

Тригери – це локації і предмети, потрапляючи на які наш м’ячик буде втрачати здоров’я, наприклад. Для створення тригера додайте спрайт на локацію, створіть колайдери і поставте галочку Is Trigger:

Скористайтеся таким скриптом:

Програмування для дітей 10 років – вчимо в GoMother курси IT для дітей

Для того, щоб удосконалити і зробити свою гру більш продуманої і цікавою потрібно написати свої власні скрипти в Юніті. Цьому ми вчимо на своїх курси інформатики для школярів. Тут все: від поведінки персонажа до додаткових штук на кшталт аптечки, яка поповнює здоров’я. Після нашого курсу учні GoMother можуть створити кілька дійсно крутих ігор, поповнити своє портфоліо і займатися улюбленою справою, отримуючи хороші гроші.

 

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!