Новини

Як мотивувати дитину до навчання

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Урoки – покарання чи обов’язок? Всі ми колись були дітьми і не з чуток знаємо як це – не випробовувати тяги до навчання. Навіть у самих старанних учнів і ударників бувають моменти, коли бажання вчитися ну просто немає. Це може означати тільки те, що дитину покинула мотивація і вjyf не бачить ніякого сенсу в продовженні навчання. Чому так відбувається і як з цим боротися – розповімо в нашій статті.

Якщо урoки – це покарання

Першою причиною відсутності інтересу до навчання може стати примус. Батьки часто тиснуть на малюка і перетворюють уроки в покарання: “Не будеш слухатися – підемо робити уроки” і навпаки: “У тебе сьогодні свято, дозволяю не робити домашнє завдання”. Все це – маніпуляції з боку батьків.

Не кожен педагог – онлайн репетитор

Ще одна причина відрази дітей до школи – неправильний приклад для наслідування. Батьки, у яких не відбулася кар’єра чи взаємини з однолітками в шкільну пору можуть при дитині говорити, що вчитися зовсім не обов’язково і можна з трійками заробляти хороші гроші, мовляв, он скільки мільярдерів кинули школу. Добре б також знати, що Білл Гейтс, перед тим, як бути відрахованим з Гарварда зміг туди вступити. Не варто перекладати свій невдалий досвід на дитину. Краще знайдіть йому репетитор з математики онлайн або репетитор з програмування.

Як же прищепити любов до навчання?

Діти самі по собі дуже допитливі. Вони з самого дитинства готові вбирати інформацію. Важливо не упустити цей момент і не відмахуватися від питань дитини, пояснювати йому як влаштований цей світ і чому сонце кожен день іде за обрій. Якщо чадо вже підросло – не потрібно відбирати його улюблені речі в обмін на виконання домашки. Діти дуже цінують повагу до себе. Поясніть, чому так важливо вчитися. Розкажіть, що вам, як батькам, важлива не оцінка, а знання. Скажіть, що хочете кращого майбутнього для нього і що любите незалежно від цифр в табелі. Повірте, це точно спрацює.

Де знайти репетитора який допоможе робити урoки?

Вірний шлях – вибрати хорошого викладача. Якщо дитина не встигає засвоювати матеріал за вчителем, спробуйте найняти репетитор з фізики або будь-якого іншого вашому проблемному предмету. Де його знайти? У айті школі GoMother працюють кращі фахівці. Ми знайдемо підхід до будь-якого школяра і доведемо йому, що здобувати знання – престижно і почесно. Приходьте до нас і переконаєтеся в цьому самі.

Педагог – це один і хороший учитель

Безумовно, різниця в віці дітей і наших вчителів є, але під час навчання кордони стираються і наші учні стають нашими друзями. Ми проводимо заняття в ігровій формі і разом обговорюємо меми та тик струми – все те, що знаходиться в колі інтересів дітей. Це теж один з методів побудови довірчих відносин. Учитель на дому – це дуже зручно.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!