Новини

З якими балами ЗНО одинадцятикласників чекають топові вузи Києва

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Результати ЗНО чекати дуже хвилююче. Погодьтеся, процедура ЗНО – не тільки важливий, але і хвилюючий захід у житті кожного випускника. Обмежений час, складні питання і всього лише один шанс на рік на здачу цього іспиту. Від одного дня залежить все подальше життя людини, що щойно випустилася. Цьому важливому дню передують місяці підготовки і купа безсонних ночей. Заради чого без п’яти хвилин випускники так жертвують своїми нервами і часом? З якими балами ЗНО топові вузи чекають на абітурієнтів? Спробуємо розібратися в цій статті на прикладі трьох найрейтинговіших вищих освітніх установ столиці.

Розглянемо спеціальності, які стосуються інформаційних технологій. І це справжнє, а не тестове ЗНО.

КНУ імені Тараса Шевченка: які потрібні результати ЗНО

Номер один у всеукраїнському та, звичайно ж, столичному рейтингу вишів – це Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Неймовірно красивий червоний корпус так і манить абітурієнтів, бажаючих стати частиною найпрестижнішого з вишів країни.

Так, на спеціальність «Інформаційні системи та технології» у цьому році заявки подали 799 осіб. Серед них на бюджеті середній бал склав 186,62. На контракті – 153,95. Тобто, для вступу на бюджетну основу доведеться попітніти.

Але є і спеціальності набагато бажаніші. Серед них «Інженерія програмного забезпечення», на яку виявили бажання вступити 1 163 людини. З них на бюджет вступили 35 осіб, а середній бал состави 195,06. На контракт – 175,40.

Варто відзначити, що ціни в КНУ ТШ кусаються – контракт коштує від 40 тисяч і може доходити до 80 в залежності від спеціальності.

Києво-Могилянська академія – чи допоможе онлайн ЗНО

Виш з історією в самому серці Подолу – романтика, якої бажає кожен абітурієнт. Кращі викладачі та європейський досвід. З якими ж балами там чекають?

На спеціальність «Інженерія програмного забезпечення» в цьому році подали заявку 1079 чоловік. Серед 55 вступивших на бюджет середній бал склав 194,26.

На «Комп’ютерних науках» середній бал склав 193,33. На контракті це число 185,07.

Київський політехнічний університет імені Сікорського: прохідний бал ЗНО 2021

Справжній український Хогвартс – це місце не тільки красиве ззовні, але і випускає сотні талановитих айті фахівців щороку.

На «Інформаційні технології» подали 1 369 заявок. Середній бал абітурієнтів, які з першого вересня будуть вчитися там на бюджеті – 190,28. Для контрактників – 171,36.

На «Комп’ютерної інженерії» середній бал серед бюджетників хоч і менше, але все ж на досить високому рівні – 184,56.

Результати ЗНО 2022 онлайн: готуємося вже зараз

Але такі великі цифри зовсім не означають, що вступити туди нереально. Головне – готуватися і починати робити це заздалегідь. Айті школа Gomother допомагає абітурієнтам у здачі основних предметів: ЗНО з географії, ЗНО з біології, ЗНО з історії та іншим. Ми склали тести ЗНО для того, щоб ти якомога краще підготувався до іспиту. І пам’ятай: це лише три ВНЗ з величезного списку кращих. Вибери той, який тобі до душі.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!