Новини

Scratch: як в ігровій формі навчити дитину читати й писати

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Програмування Scratch для дітей – це сучасна програма, яка є корисною грою. В цілому, скретч – це «дитяча мова програмування». За допомогою різних блоків і дій діти в ній можуть створювати власні мультфільми та ігри. У чому ж користь такої гри і як скретч може навчити дитину рахувати й писати?

Скретч навчання це більше ніж гра

Основи програмування для дітей Скретч – яскрава і цікава середа, яка полюбилася дітям з усіх куточків світу. Котик біжить за мишкою, набиває м’яч або просто бігає – дитина сама створює хід розвитку подій за допомогою мишки і свого мислення. «5 кроків вперед» і герой мультфільму вже прямує до якого-небудь предмету.

Чим корисно програмування Scratch для дітей

Крім усього, навчання дітей програмуванню scratch розвиває творче та логічне мислення, вчить бути посидючим і дає базові поняття по тому, як поступово працюють алгоритми. Це дуже важлива риса для будь-якого програміста. Заняття з програмування для дітей Скретч – прекрасний варіант для школярів і дошкільнят, адже з нього може початися захоплення програмуванням, а в майбутньому і старт вивчення Python або JavaScript. Тут не потрібно прописувати свій код і вивчати помилки в нескінченних цифрах, програма сама вкаже на неточність і навіть запропонує варіанти вирішення проблеми. Дитина побачить, що програмування – це зовсім не нудно, є безліч варіантів розвитку самих різних подій навіть для трьох блоків.

Самостійність: програмування Scratch для дітей

Вивчаючи всі складові, блоки та предмети, що існують в середовищі програмування Скретч, діти мимоволі починають читати. Коли проводиш багато часу в чомусь, завжди цікаво знати як воно називається – тут той же принцип. Точно так же з рахунком: для правильно створеного мультфільму необхідні нехай і легкі, але математичні розрахунки. У хід йде логіка і пальці, якщо ми говоримо про дошкільнят. Багато батьків не вірять своїм очам: їх чадо саме вчить цифри і букви, до того ж корисно проводить час за ПК.

Пам’ятайте про здоров’я навіть під час скретч програмування Scratch для дітей

Важливо також пам’ятати, що скретч хоч і корисна гра, довго за нею сидіти не можна. По-перше, це може спричинити проблеми із зором і поставою, по-друге, дитина швидко втратить інтерес до гри. Оптимально приділяти грі не більше 1,5-2 годин на день.

Де знайти хороші курси Scratch для дітей

До речі, в айті школі Gomother є курси Scratch для дітей, на яких ми показуємо як створити свою гру або мультфільм за допомогою цієї програми всього за 90 хвилин. Чекаємо всіх до нас на уроки програмування для дітей

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!