Новини

ДПА – набагато важливіший екзамен, аніж ви звикли думати

Прокрутити вниз
Опубліковано:

ДПА у формі ЗНО і для 9-класників: що важливіше і як відбувається підготовка з ДПА

Підготовка з ДПА – питання, яке треба ставити заздалегідь. Державна підсумкова атестація – екзамен, з яким українські школярі стикаються тричі: у 4-му, 9-му і 11 класах. Якщо в 4-му класі це щось типу контрольної, а в 11 одна з форм виставлення оцінок, то для дев’ятикласників, що збираються вступати у професійно-технічні заклади освіти це чи не найголовніший екзамен. Спробуємо розібратися в цьому питанні.

ДПА – це не просто тест, а трьорівневий (для профільних класів з деяких предметів навіть чотирирівневий) іспит, за результатами якого учні 9-х класів освітніх закладів України отримують свідоцтво про отримання повної загальної середньої освіти. Українська мова і математика – обов’язкові предмети для складання, третій обирає керівництво школи, враховуючи побажання учнів та спираючись на власний досвід і потреби. Звичайно, що ніхто не складатиме ДПА з фізичної культури. Хоч це й звучить досить легко, але якби фіз-ра була у форматі ДПА – нормативи виявилися б непосильними для багатьох учнів, навіть тих, що претендують на високі відмітки.

Яка структура ДПА з математики?

Структура ДПА для кожного предмета різна. Наприклад, для української мови це диктант, а от з ДПА з математики 9 клас доведеться вирішити тести, задачі й вирази трьох рівнів складності. Якщо говорити про порівняння ДПА й ЗНО, то звичайно що, ДПА складати складніше. Якщо в ЗНО треба обрати один варіант чи встановити відповідність, у ДПА свою відповідь потрібно розписати.

Де знайти якісні курси підготовки до ДПА?

ДПА – це не тест за теми ДПА 9 клас математика, а комплексний екзамен із завданнями з 1 по 9 клас. Пробне ДПА з математики не існує, але до нього можна гарно підготуватися. Курси з підготовки є в айті школі Gomother.

Багато хто після 9-го класу вступає в коледж чи технікум. Ми підготували для вас топ-5 найкращих професійно-технічних закладів освіти Києва:
1. Фінансово-правовий коледж
2. Професійний коледж інженерії й управління НАУ
3. Коледж економіки, права й інформаційних технологій
4. Бізнес коледж Європейського університету
5. Вище комерційне училище КНТЕУ

Підготовка з ДПА – першочергова задача

Щоб вступити у найкращий із закладів дуже важливо отримати високий бал ДПА. Саме тому варто вже сьогодні розпочати таку річ як підготовка до ДПА 9 клас.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!