Новини

Як хороший вчитель може допомогти дитині впоратися з психологічними блоками?

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Хто такий вчитель?

Вчитель-репетитор – це такий само педагог для вашої дитини, як і ті, що працюють з ним в школі. Але якщо там вже розповідають навчальний матеріал, навіщо батьки готові платити гроші за таку саму інформацію? У цій статті ми спробуємо розібратися: як репетитор з хімії або будь-якого іншого предмету може допомогти підлітку не тільки добре підготуватися до шкільних предметів, але і позбавить його від комплексів.

Вчитель не справляється – що робити?

Ми звикли думати, що якщо дитина не розуміє предмет – швидше за все, проблема у вчителі. Справа в тому, що всі діти по-різному сприймають інформацію і 45 хвилин уроку – дуже мало для пояснення теми кожному в класі. А в більшості класів кількість учнів складається мінімум з 25 осіб. Якщо вашій дитині потрібно більше уваги, а самі ви не в силах пояснити ту чи іншу тему – для цього є репетитор.

Не тільки в навчанні, але і допомога в психологічних нюансах

Обираючи репетитора, ми не знаємо, наскільки результативним виявиться метод його викладання. На сайтах з розміщення оголошень більшість вакансій репетитора надають студенти 2-4 курсів педагогічних вузів. Звичайно, вони можуть знати матеріал не менше будь-якого іншого досвідченого викладача. Але в цьому ремеслі також важливе розуміння психології дитини і його поведінкових особливостей в колективі. Саме з цим найчастіше виникають проблеми. Хороший учитель це все знає.

Чи кожен репетитор – педагог?

Для того, щоб бути впевненими в репетиторі, найкраще шукати його не на сумнівних форумах або по оголошенню, а в спеціалізованому для цього центрі. Люди потрапляють туди на роботу тільки за результатами співбесіди та перевірок якості методики освіти. До речі, в айті школі Gomother є репетитор з математики і по всім найважливішим шкільним предметам, записатися можна на нашому сайті.

Досвідчений репетитор онлайн-це не тільки вчитель, а й психолог. Часто діти бояться відповідати в класі, переживаючи сказати що-небудь не те, або губляться у дошки під пильною увагою вчителя. Все це формує затискачі, які в дорослому віці переростають в боязнь виступів на широку аудиторію і в принципі соціофобію. З репетитором всі ці дрібниці запобігають, адже вся увага педагога направлено лише на одну дитину. До того ж, за роботу з репетитором не ставлять оцінки в журнал, тому помилятися зовсім не страшно. Вчитель витратить на підлітка стільки часу, скільки йому буде необхідно.

Ще одна проблема, через яку дитина може погано вчитися – відсутність мотивації. Він не розуміє, для чого йому потрібен цей предмет, тому не бачить сенсу витрачати на нього свій час. Викладач підніме рівень мотивації і за допомогою усвідомленого розмови і системе бонусів поверне бажання вчитися.

Подумайте про майбутнє своєї дитини вже сьогодні – запишіться на онлайн уроки або репетиторство в айті школу Gomother.

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!