Новини

Комп’ютерна графіка: нові тренди

Прокрутити вниз
Опубліковано:

КОМП’ЮТЕРНА ГРАФІКА – ТЕНДЕНЦІЇ ДО ЗМІН

Комп’ютерна графіка – як і все інше в наш час, має схильність до змін, згідно з новим часом і вимогами людства. Незмінне лише те, що вона залишається все такою ж затребуваною, а майстри такого мистецтва отримують все більшу зарплату за свою працю. Яка вона – комп’ютерна графіка в 2021? Спробуємо розглянути її напрямки.

Растрова графіка

Растрова графіка називається так тому, що зображення в ній формується з пікселів. Якщо максимально приблизити такий малюнок – ми побачимо безліч квадратиків, складових єдиної картини.
В основному, растрові програми призначені для редагування вже готових зображень: наприклад, коли вам потрібно налаштувати корекцію або відретушувати що-небудь. Також на основі оцифрованого фото за допомогою растрової графіки можна зробити колаж або віньєтку. Прибрати зморшку або змінити колір очей теж можна в спеціальних програмах для редактури зображень. Цьому теж вчать наші курси комп’ютерної графіки.

Векторна графіка

На відміну від растрової, векторна графіка використовує не пікселі, а математичні формули. Криві і прямі лінії, що створюють основу подібних зображень, називаються векторами. Цей вид графіки використовується в тому випадку, коли потрібні красиві і чіткі лінії, наприклад при створенні логотипів або шрифтів.

Фрактальна графіка

Точно так само як і у випадку з векторною, фрактальна графіка вираховується. Відмінність лише в тому, що її об’єкти не зберігаються в пам’яті комп’ютера – адже вони лише формули. За допомогою різних формул дизайнери відтворюють незвичайні зображення, а найчастіше – об’єкти живої і неживої природи: сніжинки, дерева і т.д. Це не дивно: в нашій реальності ці ж об’єкти мають фрактальні властивості. Як створити свою сніжинку за допомогою такої графіки – допоможуть курси малювання для дітей від школи Gomother.

3D як комп’ютерна графіка

Інженерні моделі, комп’ютерні ігри, мультфільми – ви точно стикаєтеся з тривимірною графікою мінімум раз на добу. Цей вид графіки так подобається споживачеві за те, що він дає відчуття «жвавості» картинки і її реалістичності, навіть якщо справа стосується мультфільму. У наші ж дні дизайнер комп’ютерної графіки 3D зуміє намалювати так, що ви не відрізните зображення від реальності. Все завдяки формам, тіні і реалістичним рухам героїв. Але! Основою тривимірної графіки, звичайно ж, є двомірна.

Тренди в графіці:

Незважаючи на способи зображення, варто враховувати і останні тенденції, а вони змінюються досить часто. Виділимо такі:
1. Мінімалізм
2. Голографія
3. Неон
4. Футуризм
5. Асиметрія
6. Анімація (Моушн-дизайн)
Так, навчання малюванню – зовсім непроста річ, особливо коли це стосується комп’ютерної графіки.

Курси фотошоп – чи актуально в 2021?

Безумовно, в наш час фото можна швидко відредагувати в одному з безлічі додатків, завантажених в мережі. Але жодне з них ніколи не дасть тієї реалістичності, що нам пропонує фотошоп. Крім ретуші, в ньому також є можливість усунути тремтіння камери, відновити шматочок втраченого зображення, прибрати зайві предмети на тлі і багато інших речей. Все це дізнаєтеся прийшовши на курси фотошоп в айті школу Gomother. До того ж, у нас також є курси малювання на графічному планшеті для найменших бажаючих освоїти графіку.

 

 

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!