Новини

Як швидко і просто створити свій бот в Telegram: навчання Python

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Курси з Python

Як навчитися програмувати з нуля?

Навчання Python, безумовно, найкраще протікає при підтримці грамотних фахівців. Самому теж можна спробувати, але це вже точно займе багато часу і може завести в глухий кут. До того ж, велика ймовірність втратити мотивацію і бажання до навчання. Онлайн-школа програмування Gomother вчить працювати не тільки з Пайтон мову програмування, а й багатьма іншими, як JavaScript і т.д.

Сьогодні ж наше з вами завдання – переконатися, що створити бот в Telegram зможе абсолютно кожен. Просто повторюйте за нами: це не займе багато часу.

Початкові налаштування

Спершу потрібно знайти в тому ж Telegram такий бот: @BotFather. Напишіть йому повідомлення і відправте команду / newbot. Якщо робити все, про що попросить бот, ви отримаєте посилання на всю документацію, власну адресу Telegram API і, що важливо не втратити, свій токен. Це буквально ваш ключ для роботи з ботом і загубивши його, ви назавжди втратите зв’язок і з ботом.

Встановлення Python

Вже працюєте з Python? Відмінно, це великий плюс для такої речі як програмування онлайн! Якщо ні – цей розділ для вас. Користувачі ОС Windows можуть завантажити пакет під мову програмування Python з офіційного сайту – версія повинна бути не нижче 3.7, це важливо. Для macOS і Linux однаково підійде версія 3.6

Наступний крок – перевірка pip в терміналі командою: pip –version. При його відсутності використовуйте команду $ sudo apt-get install python-pip. Також знадобиться встановити aiogram: команда pip install aiogram.

Як викликати термінал? Дуже просто:

Windows: натиснути клавіші Windows + R на клавіатурі і ввести cmd.exe в вікно «Виконати».

Linux: для роботи через консоль слід натиснути клавіші Ctrl + Alt + F1, для повернення в графічний інтерфейс – поєднання клавіш Ctrl + Alt + F7. Для запуску терміналу натисніть клавіші Ctrl + Alt + T.
Python програмування: почнемо з вітання
Тепер можемо приступити до створення програми-вітання. Перш за все, імпортуємо бібліотеки і створимо екземпляри бота Telegram і диспетчера:
Навчання Python
Час написати обробника повідомлень. Саме він буде «спілкуватися» з усіма, хто захоче скористатися вашим ботом за допомогою команд / start і / help:

Навчання Python
Давайте додамо ще один обробник. Він буде вітатися, коли йому напишуть «Привіт». Всі інші смс він просто не визначить:

Навчання Python
Наступний крок – запуск бота, який написаний на мові програмування Python:

Навчання Python

За допомогою цього бот постійно відстежує нові повідомлення і обробляє їх. Якщо раптом щось піде не так і бот «впаде» – протягом доби всі смс будуть накопичуватися і під час відновлення надішлють йому разом.

Навчання Python – легше, ніж здається

Ну ось і все – ваш перший бот в Telegram готовий! Його можна вдосконалити і «навчити» робити ще багато цікавих речей. Яким саме – дізнаєтеся, прийшовши на курси для дітей з програмування. Їх і не тільки викладає дитяча школа програмування Gomother. У нас навчаються навіть найменші програмісти – викладання відбувається під час безпосередньої взаємодії з малюками в ігровій формі. «Дитяча мова програмування» сподобається і вашому чаду!

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!