Новини

ЗНО з математики 2021: особливості проходження цього року

Прокрутити вниз
Опубліковано:

ЗНО – що нового підготував УЦОЯО цьогоріч?

ЗНО – онлайн – важлива процедура для кожного абітурієнта. Щороку Український центр якості оцінювання освіти вносить свої корективи у правила проходження тестів ЗНО. Не без змін і на цей раз. Складання зовнішнього незалежного оцінювання з математики стало обов’язковим для усіх. З 2021 року проходження тесту на двох рівнях: стандартний і профільний. У чому ж різниця?

ЗНО 2021

Робота рівня стандарту потрібна для тих абітурієнтів, хто не використовуватиме ЗНО з математики для вступу у вищий навчальний заклад. Їм було достатньо написати 28 завдань тесту за 150 хвилин. Цю оцінку переводять в дванадцятибальну систему для оцінювання ДПА. Дані результати ніяк не впливають на вступ, а лише стають підсумковою атестацією знань з цього предмету. До речі, абітурієнти вже отримали результати ЗНО 2021 і навіть отримали списки рекомендацій до зарахування на бюджет в омріяні виші.

Робота профільного рівня необхідна тим, хто обрав спеціальність з обов’язковим сертифікатом ЗНО з математики для вступу. До 28 стандартних завдань додається ще 6 – складніших. Тобто на тест з 34 питань буде відведено 210 хвилин.

Такі нововведення започаткували з метою підвищення рівня викладання математики у школах. За статистикою, 36% українських учнів не знають цей предмет навіть на базовому рівні. Засновники цієї ідеї висунули гіпотезу, що якщо зробити ЗНО з математики обов’язковим, то з часом знання у цій сфері підвищаться.

ЗНО – онлайн

ЗНО з математики обов’язково відбудеться навіть в умовах пандемії

Про кардинальні зміни повідомили за півтори роки, щоб майбутні студенти змогли навіть з низького рівня підготуватися до ЗНО з математики якісно. Також УЦОЯО має онлайн ЗНО на сайті, аби у абітурієнтів була можливість пройти тести минулих років. Таким чином учні підвищують вірогідність отримати кращі результати ЗНО з математики.

Як і кожного року УЦОЯО дає змогу перевірити свої знання ще на стадії підготовки. Пробне ЗНО з математики – чудова нагода практично відчути на собі тестування. Окрім участі в такій процедурі як пробне ЗНО 2021, кожний зареєстрований учасник або учасниця могла додатково завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів ЗНО-2021, пройти тестування вдома, після чого ввести свої відповіді до спеціального сервісу визначення результатів. Пробне ЗНО дає можливість ознайомитися з процедурою написання тестів.

Який рівень математики приймати вирішує кожен виш самостійно. Зазвичай, творчі та гуманітарні професії не вимагають профільного рівня. Але якщо ви обираєте точні науки, то стандартного рівня вам буде не достатньо.

ЗНО – онлайн – як підготуватися?

Підготовка до ЗНО з математики проходить легко разом з Gomother. Обирай зручний для себе напрямок: загальна дистанційна школа (онлайн ЗНО підготовка), індивідуальна допомога репетитора з необхідних предметів (онлайн або на локаціях: м. Академмістечко, м. Житомирська, с. Святопетрівське).

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!