Новини

Шлях розробника ігор: історія успіху нашого учня

Прокрутити вниз
Опубліковано:

Курси айті

Історія нашого учня, що прийшов на курси айті з нульовими знаннями в IT сфері. Але мріяв створювати свої ігри.

«Кілька років тому я був простим хлопцем, що погано вчився в школі. Про програмування я щось чув від старших друзів, але сам ніколи не цікавився. Вільний час після школи я грав в стрілялки та мені прийшла геніальна ідея для своєї гри. Тоді я перевірив чи немає аналогів, були схожі, але не такі що хотілося мені.

Мою ідею підтримав тата і я відправився на курси програмування. І сьогодні я вже не той юнак, що прийшов в IT школу, я розробив і випустив понад 15 ігор для комп’ютерів і смартфонів.

І головне, що ви повинні винести з моєї історії: навіть якщо ви не знаєте нічого про програмування – ви можете створити власну гру. Я спершу теж думав, що це неможливо для підлітка, але я повірив в себе й у мене вийшло. Крім того, що я вивчив програмування, створення моєї гри навчило мене не здаватися і виправляти свої помилки, робити з цього висновок і прийматися знову за роботу.

Для створення гри потрібно пройти 5 кроків розробки:

  1. Ретельно продумайте свою ідею;
  2. Візуал гри;
  3. Програмування
  4. Звукова доріжка
  5. Шліфування

 

Крок 1: розробка ідеї

Розпишіть концепт вашої гри, від початку до кінця продумайте деталі. Не забудьте, що ваша гра повинна чимось бути особливою, мати свою фішку.

Механіка: які клавіші за яке переміщення відповідають, які можливості у вашого гравця.

Сюжет: детально розпишіть основну і додаткові сюжетні лінії. Ваша гра повинна донести якусь історію гравцеві.

Стиль: в який час буде переносити гра? В яку епоху, країну, період? Який настрій повинна передавати. Ці питання важливі для візуального оформлення гри.

Крок 2: візуал гри

Якщо програмувати ви не вмієте, то спочатку потрібно перейти до Кроку 3. Що б уникнути ситуації, коли артконцепт гри зроблений, але без діла лежить.

Якщо ви не вмієте малювати – це не проблема! Головне пам’ятати основні принципи: колір, форма, простір.

Продумайте як буде виглядати  інтерфейс користувача. Він повинен бути в одній колірній гамі, з однаковими шрифтами та формами. І пам’ятайте: візуальний вигляд повинен доповнювати гру і створювати антураж, але не забирати всю увагу на себе.

Крок 3: програмування

Раджу для розробки гри використовувати Unity. Unity мова програмування – ігровий движок, що дозволяє розробляти гри у 2D та 3D під різні операційні системи.

Якщо раніше ви не вивчали програмування краще зробіть як я і зверніться в IT школу. Починати навчання з Unity буде важкувато.

Python навчання з нуля

А ось починати з пайтона в самий раз. На пайтон теж можна створити свою гру. Наприклад, наприклад симулятор життя Sims4 написаний частково цією мовою.

Крок 4: звукова доріжка

Використовуйте вже готові звуки або створюйте їх самі. Головне спочатку продумати на якому моменті який звук. І зверніть увагу, що звуки не повинні викликати дисонанс із зображенням. Якщо зображення похмуре, то і музика з римом, що наростає і не весела, а та, що насторожує.

Крок 5: шліфування

Підключайте друзів і грайте – звертаючи увагу на недоліки. Записуйте їх і виправляйте. Часом правки займають більше часу, ніж створення гри. Але результат того вартий!

Саме за таким планом я створив свою першу гру. Це зайняло близько пів року. Навчання з нуля по кодінгу зайняло пів року, але вже через пару місяців я зміг почати робити гру разом з викладачем. Оскільки я дуже хотів створити свою гру, то і навчання, що було на практиці, просувалося швидко. Створивши свою першу гру і вивчивши Python і Unity я пішов працювати в IT компанію. Спочатку на стажування, потім повноцінним співробітником. І це було моє саме вдале рішення – зв’язати своє життя з it програмуванням. ”

Така історія нашого учня мотивувала вас на вивчення програмування? Тоді приходьте на навчання програмуванню онлайн або до нас в офіс на м. Житомирська, м. Академмістечко. У нас айті курс по Unity спрямований на створення ігор, тому якщо ваша дитина мріє створювати свої ігри та цим заробляти, то вам до нас. Програмування дітям це не тільки корисно і цікаво, але і вкладення в майбутнє. Діти легше сприймають нову інформацію і запам’ятовують її назавжди. Записуйтеся на пробний урок – курси айті!

Залиште номер і ми допоможемо підібрати курс

Зроби крок до успішного майбутнього сьогодні

Child looks up!